Trump gizli devlet belgelerine ilişkin sorulara yanıt verdi: Her şeyi doğru yaptım

Trump gizli devlet belgelerine ilişkin sorulara yanıt verdi: Her şeyi doğru yaptım

Önceki dönemde ABD lideri olan Donald Trump, görevinden ayrıldıktan sonra yanında götürdüğü iddia edilen gizli belgelere ilişkin yasalara uyduğunu belirterek her şeyi doğru yaptığını savundu.

ABD’nin tartışmalı eski başkanlarından Donald Trump, katıldığı bir televizyon programında, geçtiğimiz gün gündemi sarsan gizli belgelerle ilgili ses kaydı sorusuna yanıt vererek “O konuda hiç bir fikrim yok. Bütün bildiğim, Başkanlık Kayıtları Yasası’na yüzde 100 uydum ve her şeyi doğru yaptım. Başkan olarak belgeleri tasnifleme hakkım var” diye konuştu.

ABD’de savcılık, Trump’ın görevden ayrılmadan önce İran’a olası saldırı planıyla ilgili Pentagon’a ait gizli belgeyi de beraberinde götürdüğünü söylediği bir ses kaydının dün ele geçirildiğini açıklamıştı.

Ses kaydında, elinde bulunan belgelerdeki bilgileri başkalarıyla paylaşmak istediğini fakat görevden ayrıldıktan sonra belgelerdeki gizliliği kaldırma yetkisi konusunda sınırlamaların olduğunu bildiğini ifade ettiği kaydedilmişti.

‘KİMSE BIDEN’IN GİZLİ BELGELERİ HAKKINDA KONUŞMUYOR’

Fox News’e konuşan Trump, Başkan Joe Biden’ın ofisinde de gizli belgeler bulunduğunu hatırlatarak kimsenin Biden’ın Washington’daki ofisinde bulunan 7 veya 8 kutu belge hakkında konuşmadığını savundu.

Trump, açık oturumda, 2024 Başkanlık seçimleri hakkında Cumhuriyetçi parti içindeki adaylardan en büyük rakibi Florida Valisi Ron DeSantis’i de eleştirerek, DeSantis’in “Çok kötü günler” geçirdiğini ve ön seçimlerden üçüncü veya dördüncü çıkacağı tahmininde bulundu.

Rakipleri hakkında sert söylemlerini yumuşatması ve davranışlarını değiştirmesi konusundaki bir yorum üzerine Trump, “Tamam, hazır mısın? Eşi benzeri görülmemiş bir seçim kazandım. İlk günden itibaren kuşatma altındaydım. Eğer karşı koymasaydım burada olmazdım" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN