ABD basını duyurdu: Trump’a bir dava daha

ABD basını duyurdu: Trump’a bir dava daha

ABD basını, eski ABD lideri Trump hakkında, Florida eyaletindeki evinden çıkan gizli belgelerle ilgili dava açıldığını duyurdu. Yetkililerden resmi açıklama yapılmazken, eski başkanın yedi suçtan yargılanacağı söyleniyor.

Evinden çıkan gizli devlet belgeleri nedeniyle soruşturulan eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında dava açıldığı bildirildi. ABD medyasındaki haberlere göre, adlarının açıklanmasını istemeyen iki savcılık yetkilisi, yedi ayrı suçtan yargılanacak Trump'ın davasına ait dosyanın avukatlarına gönderildiğini belirtti.

Yetkililer, savcılığın dün Trump'ın avukatlarıyla iletişime geçerek davanın içeriği hakkında bilgi verdiğini kaydetti. ABD Adalet Bakanlığı’ndan dava hakkında resmi açıklama yapılmazken, bu konudaki haberlere yönelik sorular yanıtsız bırakıldı.

TRUMP'IN AVUKATINDAN İLK AÇIKLAMA

Trump'ın avukatı James Trusty de dün akşam katıldığı bir televizyon kanalında, müvekkiline isnat edilen suçlamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Trusty, Trump'ın "ABD ulusal savunma bilgilerini kasten alıkoyma, bu bilgilere ulaşmayı engelleme, yalan beyan ve komplo kurmak" suçlarından yargılanacağını söyledi.

Trump, kendi sosyal medya sitesi TruthSocial'da yaptığı paylaşımda, "gizli belgelerle" ilgili hakkında iddianame hazırlandığını duyurmuştu. Gelecek salı yerel saatle 15.00'te Miami'deki federal adliyeye çağrıldığını belirten Trump, "Ülkemizin tarihindeki herhangi bir görevdeki başkandan çok daha fazla oy alan ve şu anda 2024 başkanlık seçimleri için yapılan anketlerde hem Demokrat hem de diğer tüm adaylardan açık ara önde olan eski ABD başkanının başına böyle bir şeyin gelebileceğini asla düşünmemiştim. Ben masum bir adamım!" ifadelerini kullanmıştı.

Trump daha önce, yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels’e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödediği suçlamasıyla hakkında açılan dava kapsamında gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN