Nükleer sırlardan askeri planlara: Trump gizli belgeleri banyoda saklamış

Nükleer sırlardan askeri planlara: Trump gizli belgeleri banyoda saklamış

ABD’nin eski başkanlarından Donald Trump’ın gizli devlet belgelerine ilişkin yargı süreci devam ederken, tartışmalı lider hakkındaki dava dosyası kamuya açıklandı. Trump'a karşı aralarında "ulusal savunma bilgilerinin kasıtlı olarak saklanması" dahil 37 suçlama yöneltilirken, belgelerin banyoda saklandığı ortaya çıktı.

Florida Bölge Mahkemesi’nin, Trump'a yönelik "gizli belgeler" ile ilgili kamuya açıklanan 49 sayfalık dava dosyasında, Trump'a karşı aralarında "ulusal savunma bilgilerinin kasıtlı olarak saklanması" dahil 37 suçlamada bulunuldu.

1-florida.jpg
Trump'ın Florida'daki malikanesinin banyosu

2024 seçimlerinde Cumhuriyetçi kanattan yeniden başkan aday adayı olduğunu duyuran Trump, hakkındaki iddiaları reddederken, Florida’daki malikanesinde çıkan yüzlerce belgenin bir kısmının banyoda tutulduğu ortaya çıktı.

GİZLİ HARİTA EVİNDE ÇIKTI

Trump'a yönelik iddianamede, ABD Savunma Bakanlığı’nın askeri operasyonuyla ilgili gizli haritayı da içeren "saldırı planını" ve ABD ile yabancı ülkelerin savunma ve silah kabiliyetlerine ilişkin ayrıntılar içeren belgeleri paylaşmak gibi maddeler yer alıyor. Dosyada, Trump'ın yardımcısı Walt Nauta'ya da yanlış beyan vermek ve komplo kurmak gibi farklı suçlamalar yöneltildi.

Trump'ın Florida'daki evi, 8 Ağustos 2022 sabahında "gizli belgeler" soruşturması için FBI ajanları tarafından basılarak aranmıştı. Soruşturmaları "siyasi" olarak niteleyen Trump, özellikle Mar-a-Lago'dan alınan belgelerin "özel bir hakim" tarafından incelenmesi talebinde bulunmuştu.

Donald Trump, 4 Nisan'da, 2016 başkanlık seçimleri sırasında bir kadına "sus payı" ödediği yönünde kendine yöneltilen cezai suçlamalar kapsamında Manhattan Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN