Trump'ın kabusu gerçek oldu! DeSantis resmen aday adayı

Trump'ın kabusu gerçek oldu! DeSantis resmen aday adayı

Florida Valisi Ron DeSantis, ABD’de 2024 başkanlık seçimleri yarışına resmen girdi. DeSantis, Cumhuriyetçilerin Başkan aday adayı olarak, partinin eski Başkan Donald Trump'la devam edip etmeyeceğini test edecek.

SELMAN CÖMERT

44 yaşındaki Cumhuriyetçi DeSantis, kararını Twitter CEO'su Elon Musk ile yaptığı bir çevrimiçi görüşmeden önce ABD Federal Seçim Komisyonu'na yaptığı başvuruda açıkladı. Ülkenin ırk, cinsiyet, kürtaj ve diğer bölücü konulardaki sert kavgalarında öne çıkan DeSantis, Trump'ın en güçlü Cumhuriyetçi rakibi olarak görülürken, ulusal arenaya hazır olup olmadığı konusunda soru işaretleriyle karşı karşıya.

Associated Press’te yer alan habere göre, Cumhuriyetçi adaylar arasına katılacağı aylardır konuşulan DeSantis, Demokrat Parti’den seçilen Başkan Joe Biden'dan Beyaz Saray koltuğunu geri almak için Cumhuriyetçilerin en güçlü adaylarından biri olarak görülüyor. Ayrıca Cumhuriyetçiler, 80 yaşındaki Biden’ın enflasyon, göç ve suç konularını ele almakta başarısız olduğunu ileri sürüyor.

TRUMP'TAN DAHA SEÇİLEBİLİR İDDİASI

Başkanlıktan önce birbiriyle yarışacak olan Trump ve DeSantis’in pek çok ortak noktası olduğu konuşuluyor. Trump'ın desteği olmasaydı muhtemelen Florida valisi olamayacak olan DeSantis, eski başkanın kişiliğini, popülist politikalarını ve hatta bazı retorik ve tavırlarını benimsiyor.

AP News’te, DeSantis'in Trump'ta olmayan bir özelliği olduğu ifade ediliyor: Genel seçimlerde, çok sayıda yasal tehditle karşı karşıya olan ve art arda üç ulusal seçimde Cumhuriyetçiler kaybederken onlara başkanlık eden Trump'tan daha seçilebilir olabileceğine dair inandırıcı bir iddiası var.

Diğer birçok eyalette Cumhuriyetçiler zorlanırken DeSantis, sadece altı ay önce, Florida'da yüzde 19 gibi çarpıcı bir farkla seçimleri kazanmıştı. Ayrıca Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi'nin ilkbahar oturumu sırasında birkaç önemli politik zafer elde etmişti.

DeSantis'in karizmasının farkında olan Trump, aylardır neredeyse tek başına DeSantis'in siyasi cazibesini baltalamaya odaklanmış durumdaydı. Trump ve ekibi, DeSantis'in Trump'ın adaylık için tek meşru tehdidi olabileceğine inanıyor.

Bazı Cumhuriyetçiler tarafından Trump 2.0 olarak nitelenen DeSantis, Trump tarafından çeşitli tehditlerle başkanlık yarışından ekarte edilmeye çalışılıyor. Kasım 2022’de DeSantis’in adaylık ihtimalini değerlendiren Trump, “Eğer aday olursa kendisine çok büyük zarar verebilir” ifadelerini kullanmıştı. “Onu herkesten, hatta belki eşinden bile iyi tanıyorum” diyen Trump, DeSantis hakkında bazı hoş olmayan konuları açıklama tehdidinde bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN