Trump’ın sabıka fotoğrafı etkisini gösterdi: Seçim kampanyasına üç günde 7,1 milyon dolarlık rekor bağış

Trump’ın sabıka fotoğrafı etkisini gösterdi: Seçim kampanyasına üç günde 7,1 milyon dolarlık rekor bağış

ABD tarihinin en tartışmalı başkanlarından Trump’ın yargılanma süreci devam ederken, çok konuşulan sabıka fotoğrafının ardından 2024 seçimleri için gerçekleştirdiği kampanyasına 7,1 milyon dolarlık bağış yapıldığı duyuruldu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Georgia eyaletindeki Fulton County Hapishanesi’nde çekilen sabıka fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından 2024 yılında gerçekleştirilecek seçimde yeniden aday olmak için başlattığı kampanyasına yapılan bağış miktarının 7.1 milyon dolar olduğu açıklandı.

nkll.jpg
Donald Trump'ın sabıka fotoğrafı

BAĞIŞ REKORU KIRDI

Yapılan bağışların büyük bölümünün sabıka fotoğrafı basılı tişört, bardak ve şapka gibi ürünlerden geldiği belirtilirken, cuma günkü tutuklanmanın hemen ardından toplanan 4,18 milyon dolar ile Trump’ın seçim kampanyası 24 saat içinde en yüksek bağış miktarına ulaştı. Öte yandan Trump hakkında hazırlanan iddianamelerden bu yana kampanyaya toplam 20 milyon dolar bağışlandığı bildirildi.

200 BİN DOLARLIK KEFALETLE SERBEST BIRAKILMIŞTI

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020’de düzenlenen başkanlık seçiminde Georgia eyaletindeki sonuçlara müdahale etmekle suçlandığı dava çerçevesinde gittiği Fulton County Hapishanesi’nde sabıka fotoğrafı çekilmiş, daha sonra 200 bin dolar kefaletle serbest bırakılmıştı. Sabıka fotoğrafı çekilen ilk ABD başkanı olan Trump, fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, “Seçimlere müdahale. Asla teslim olmayın!” şeklinde kaydetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN