Trump'a anket darbesi! Eğer hüküm giyerse...

Trump'a anket darbesi! Eğer hüküm giyerse...

Bugün sonuçlanan bir Ipsos anketine göre, ABD’deki Cumhuriyetçilerin yaklaşık yarısı, hakkındaki davalar sonucunda 2024 Başkanlık Seçimi için risk oluşturacak bir suçtan hüküm giymesi durumunda Donald Trump'a oy vermeyecek.

SELMAN CÖMERT

ABD’deki 2024 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi kanadın önde gözüken adayı eski Başkan Donald Trump, 6 Ocak 2021’de Kongre Binası’na yapılan baskına öncülük ettiğine dair iddialar nedeniyle mahkemeye çıkacak.

Eski Başkan, iki ceza davasında daha suçlandı. Trump, yetişkin bir sinema oyuncusuna usulsüz yollarla para ödemesi yaptığı iddiaları nedeniyle New York eyalet mahkemesinde, başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra hassas ve gizli ulusal güvenlik belgelerini saklamakla suçlandığı için federal mahkemede yargılanacak.

İki gün süren Reuters/Ipsos anketi, katılımcılara "ağır bir suçtan hüküm giymesi" durumunda gelecek yıl Trump'a başkanlık için oy verip vermeyeceklerini sordu. Cumhuriyetçilerin yüzde 45’i, bu durumda Trump’a oy vermeyeceklerini belirtirken, oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 35’ten daha fazla.

“TRUMP’A AÇILAN DAVALAR SİYASİ GÜDÜMLÜ”

Trump “şu anda hapiste olsaydı" ona oy verir miydiniz sorusuna da cevap veren Cumhuriyetçiler’in yüzde 52’si eski Başkan’a oy vermeyeceklerini belirtirken, yüzde 28'i oy vereceğini söyledi.

Trump, aleyhindeki tüm iddiaların asılsız olduğunu ileri sürerek, savcıları, seçim kampanyasını raydan çıkarmayı amaçlayan bir "cadı avı" yapmakla suçladı.

Ankete göre Cumhuriyetçi katılımcıların yüzde 75’i, Trump aleyhindeki suçlamaların "siyasi güdümlü" olduğuna inanıyor.

HAPİSTEKİ TRUMP, HAPİSTEKİ HERHANGİ BİR ADAYDAN DAHA GÜÇLÜ

Cumhuriyetçilerin yaklaşık üçte ikisi(yüzde 66), Trump'ın son iddianamesindeki seçimde hile yaptığı yönündeki suçlamayı inandırıcı bulmadı.

“Ağır bir ceza alan herhangi biri aday olsaydı oy verir miydiniz?” sorusuna Cumhuriyetçilerin yüzde 71'i oy vermeyeceklerini söylerken, bu oran aday olan kişi Trump olduğunda yüzde 52’ye düşüyor.

ABD çapında gerçekleştirilen Reuters/Ipsos ankete, bin beş ABD'li yetişkin çevrimiçi ortamda katıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN