Canan Hoca, kara listesini duyurdu! Zehirden beter, yerken 1000 kez düşünün

Canan Hoca, kara listesini duyurdu! Zehirden beter, yerken 1000 kez düşünün

Yaz aylarında pazar tezgahlarını süsleyen rengarenk meyveler, göründüğü kadar masum olmayabilir. Prof. Dr. Canan Karatay, bazı yaz meyvelerini yüksek şeker ve asit oranı nedeniyle önermezken, bazı meyvelerin ise tüketilmesini tavsiye ediyor. İşte, Canan Karatay'ın yenmesini önerdiği ve önermediği yaz meyveleri...

İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yüksek şeker oranı ile özellikle şeker hastalarının kiraz tüketmesinin sağlıksız olduğunu, vişnenin ise tam aksine çok sağlıklı olduğunu söyledi. Şekersiz kaynatılan vişne suyunun faydalarına dikkat çeken Canan Karatay, ara öğünler için ise 'tehlikeli' dedi.

KİLO YAPAN YAZ MEYVELERİ NELER?

Canan Karatay'a göre, yaz aylarında dikkat edilmesi gereken bir başka meyve olarak ise nektarin. Nektarinin genetiğiyle oynandığını belirten Canan Karatay, nektarin yerine şeftali tüketmenin daha sağlıklı olduğunu belirtti. Aynı zamanda kayısının şeker oranının çok yüksek olması nedeniyle önermeyen Karatay, zerdaliyi kayısıya alternatif olarak gösterdi.

Canan Karatay, ürik asit ve trigliserit yüksekliğine neden olması nedeniyle karpuz, kavun, incir ve üzüm tüketiminde dikkatli olunması gerektiğine işaret etti.

CANAN KARATAY'IN ÖNERDİĞİ MEYVELER NELER?

Canan Karatay, yaz ayları için koyu renkli böğürtlen ve mürdüm eriği gibi meyvelerin tüketilmesi öneriyor. İçerdikleri flavonoidler sayesinde daha sağlıklı olduklarını belirttiği koyu renkli meyveleri tavsiye eden Canan Karatay, şeker hastalarının meyve tüketiminde dikkatli olmasını önerdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN