Psikolojik bir kedi fare oyunu

Psikolojik bir kedi fare oyunu

Sinemalarda ikisi yerli 9 film vizyonda. Korku türünün öne çıktığı yapımlarda Lucky McKee yönettiği ‘Nefes Alma’ öne çıkıyor. Stephen Lang ve Marc Senter’in rol aldığı film, bir kulübede bir araya gelen ikilinin samimi sohbetinin kedi fare kovalamasına dönüşmesini beyazperdeye taşıyor. Warner Bros.’un köpek balığı hikayesi ‘Meg’in devam filmi ise aksiyon sahnelerinin ustası Jason Statham’ı azılı dalgalar arasında yeni bir mücadeleye sürüklüyor.

Sinema salonlarında bu hafta ikisi yerli 9 yeni film vizyonda. Filmlerde korku türünün ağırlıklı olduğu vizyonda bu hafta korkunun kültlerinden ‘Lanetli Mayıs’ filmi ile tanınan Lucky McKee yönetmenliğinde vizyona giren Nefes Alma (Old Man) öne çıkıyor. Avatar filminden tanınan Stephen Lang ve Marc Senter’in tek odalı bir dağ kulübesinde bir kedi fare gerilimini beyazperdeye taşıdığı film, yürüyüş yaparken kaybolup yaşlı bir adamın kapısını çalan genç bir adamın hikayesini konu ediniyor.

Filmlerinde kadın kahramanlara öncelik veren yönetmenin görünürde hiç kadın olmayan yeni filmi, bir kader gecesinde klübede yolları kesişen, birbirine yabancı iki adamın hikayesi. Kayıp bir gezgin (Senter), ormanda ücra bir kulübede yaşayan yaşlı bir adama (Lang) rastlayınca, kaçtıkları gerçekleri, günahları gün ışığına çıkaracak uzun bir sohbete girişiyor. Samimi bir sohbete tutuşan bu ikilinin, sakladıkları korkunç sırların ortak bir bağları olduğunu ortaya çıkarmasıyla durum tehlikeli bir hal alıyor.

dsfsdf.jpg

Meg 2: Çukur

TEHLİKELİ SULARDA KÖPEK BALIĞI MACERASI GERİ DÖNDÜ

Warner Bros.’un gerilim ve aksiyonu bir araya getiren köpekbalığı devam filmi ‘Meg 2: Çukur’ (Meg 2: The Trench), tarih öncesi köpek balığı Meg’lere karşı mücadele eden bir araştırma ekibinin hikayesini konu ediniyor. Jason Statham, Sienna Guillory, Cliff Curtis gibi oyuncuların rol aldığı filmde, araştırma ekibinin görevleri, kötü niyetli bir maden operasyonu nedeniyle sekteye uğrar. Hayatta kalmak için tehlikeli bir savaşa dahil olmak zorunda olan ekip, zamana karşı yarışırken acımasız yırtıcıları zekalarıyla alt etmeye çalışıyor.

Ekrem Düzgünoğlu’nun senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı haftanın yerli korku filmi ‘Mir Anka’ da, Karnoha cin kabilesinin en azılısı olan Anka’nın bir müzisyen grubuna musallat olmasını anlatıyor. Filmde Simge Can, Ethem Çap, Emre Çelik gibi oyuncular rol alıyor. Haftanın romantik dramı Virginia Gardner, Alex Aiono ve Rob Estes’in oyuncu kadrosunda bulunduğu ‘Venüs’te Görüşürüz’ (See You on Venus) filmi de, ölmekte olan 18 yaşındaki bir kızın biyolojik annesinin izini sürmek için Avrupa’ya gitmesini konu ediniyor. Biter Mimi’nin yönettiği ve Kerim Abdulaziz, Nour, Kerim Mahmoud Abdulaziz ile Tara Emad’ın oynadığı ‘Rubinin Ailesi’ (Beyt El Ruby – El Ruby House) filmi de doktor olan karısı büyük bir krize maruz kaldıktan sonra, şehirden kaçıp tenha bir yere taşınan ve acil bir durum nedeniyle tekrar geri dönen mühendis İbrahim Al Ruby’nin hikâyesini konu alıyor.

sdfsdf.jpg

İnadıyla Şampiyon

TRABZONSPOR FANATİKLERİ SALONLARA KOŞACAK

Vizyonda bu hafta bir de yerli belgesel var. Trabzonspor’un 2021-22 sezonu şampiyonluğu sonrasında hazırlanan ‘İnadıyla Şampiyon’ belgeseli bugün vizyonda. Şampiyon kadro ve yönetim röportajlarıyla eski futbolcu anılarının yer aldığı, coşku, mutluluk ve hüznü nostaljik esintilerle yaşatan film 56 yıl önce kurulan Trabzonspor’un kuruluş öyküsünü, tarihini ve eski şampiyonluklarını da izleyiciye aktarıyor. Bedran Güzel’in yönettiği film takımın fanatikleri için beyazperdede.

kar02-ninja-kaplumbagalar.jpg

NİNJA KAPLUMBAĞALAR BARBIE’YE KARŞI

Hem animasyon tutkunlarının hem de çocukların ilgisini çekecek Ninja Kaplumbağalar serisinin yeni filmi ‘Mutant Kargaşası’ (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem) bugün vizyonda. Serinin yedinci yapımı normal gençler olarak kabul edilmek için yola çıkan kaplumbağa kardeşlerin mücadelesini konu ediniyor. Yıllarca insanların dünyasından korunan kaplumbağalar, kahramanca davranışlarla New Yorkluların kalbini kazanmak isterken başlarına büyük işler alıyor. Üzerlerine salınan bir mutant ordusuna karşı kendilerini korumak zorunda kalan ninja kaplumbağalar Leonardo, Donatello, Raphael ve Michelangelo ayrıca gişede Barbie ve Ken ile de karşı karşıya geliyor.

Paramount’un yeni animasyon macerasının üst üste iki hafta gişe rekorları kıran “Barbie”yi tahttan indirip indirmeyeceği merak konusu. Haftanın bir diğer animasyon filmi olan’Orman Çocuğu: Güç Uyanıyor’ (The Awakening of the Mini World) filmi de kendisini zorlu bir mücadelenin içerisinde bulan Orman Çocuğu Kaka’nın hikayesini konu ediniyor.

kar02-baskalarinin-cocuklari.jpg

YÖNETMENİ BU FİLMİ KENDİ İZLEMEK İÇİN ÇEKTİ

Fransız yapımı trajikomedi ‘Başkalarının Çocukları’ filmi de Başka Sinema kapsamında vizyonda. Dünya prömiyerini 2022 Venedik Film Festivali’nin Altın Aslan ödüllü ana yarışmasında yapan film, Fransız sinemasının özgün isimlerinden Rebecca Zlotowski’nin ‘kendi izlemek istediği bir filmi’ çekmesi sonucu ortaya çıktı. Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni ve Callie Ferreira-Goncalves’in oynadığı film, yeni bir ilişkiye başlayan orta yaşlı bir öğretmenin partnerinin çocuğuyla kurduğu bağı anlatıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN