Türk asıllı başbakan adayı Yeşilgöz’ün önceliği göç ve sığınma: Hollanda gibi küçük ülke herkesi barındıramaz

Türk asıllı başbakan adayı Yeşilgöz’ün önceliği göç ve sığınma: Hollanda gibi küçük ülke herkesi barındıramaz

Hollanda’da istifa eden Başbakan Mark Rutte’nin koltuğuna oturmaya hazırlanan Türk asıllı Dilan Yeşilgöz, kasım ayında gerçekleştirilecek olan erken seçimde önceliğini göç ve sığınma olarak belirleyerek “Hollanda gibi küçük bir ülkenin herkesi barındıramayacağını” söyledi.

Hollanda’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD) lideri, Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, 22 Kasım’daki erken seçim için önceliğini “göç ve sığınma” olarak belirledi. Seçimleri kazanması halinde Hollanda’nın ilk kadın Başbakanı olması beklenen Yeşilgöz, ülkeye sığınmacı gelişini azaltmayı ve savaş mültecilerini geri göndermeyi hedefliyor.

Türk asıllı Yeşilgöz, “Hollanda gibi küçük bir ülkenin herkesi barındıramayacağını” vurgulayarak, daha sert bir sığınma politikasının işaretini verdi.

RUTTTE VEDA ETTİ

Hollanda’nın en büyük partisi olan liberal sağcı VVD, seçim öncesi son kongresini cumartesi günü gerçekleştirirken, delegelerin seçim programı ve milletvekili listesini onayladığı kongrede, partinin 17 yıl liderliğini yapan Başbakan Mark Rutte de, VVD üyelerine veda etti.

Kongrede VVD lideri olarak partililere ilk kez seslenen Dilan Yeşilgöz, başlıca önceliğini sığınma ve göç olarak açıkladı. Delegeler tarafından ayakta alkışlanan Yeşilgöz, 22 Kasım’da gerçekleştirilecek erken seçimde, kampanyasını bu konu üzerine inşa edeceği belirtiliyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, halen bakanı olduğu hükümetin, iltica ve göç planı konusundaki anlaşmazlık nedeniyle düştüğüne işaret eden Yeşilgöz, "Böyle devam edemeyiz. Artık sulu tavizler için zamanımız yok” dedi.

‘SAVAŞ MÜLTECİLERİ EVİNE DÖNMELİ’

Dilan Yeşilgöz, “Gerçek mülteciler” dediği, inançları, kimlikleri ve siyasi görüşleri nedeniyle ülkelerinden kaçanlara her zaman yer açmak istediklerini vurgularken, savaş mültecilerinin geçici olarak barındırılacağını ve çatışmalar sona erdiğinde bu kişilerin anavatanlarına geri gönderileceğinin altını çizdi.

Yeşilgöz, “Ülkeye girişi sınırlamaya ve daha az insanın ülkemize girmesini sağlamaya odaklanmalıyız. Hollanda'da zaten pek çok sorun var. Yıllardır kiralık sosyal konutlar için bekleme listesinde olan insanlar için bu adil mi? Yakında kendilerine yer veya destek bulamayacak gerçek mülteciler için bu adil mi? Küçük bir ülkenin herkesi barındırabilmesi gerçekçi mi?" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN