Türkiye’deki Müslüman Kardeşler’e Sisi sansürü

Türkiye’deki Müslüman Kardeşler’e Sisi sansürü

Türkiye ve Mısır ilişkilerini düzeltmek adına yeni bir adım daha atıldı. İddiaya göre, iktidardayken Ankara’nın dost olduğu Müslüman Kardeşler’in çizgisine yakın İstanbul merkezli Mısırlı televizyon kanallarının Sisi hükümetini eleştiren programlarını askıya alma talimatı verildi.

DIŞ HABERLER | KARAR.COM

Müslüman Kardeşler çizgisine yakın televizyon kanallarında Cumhurbaşkanı Sisi’yi eleştiren programların kaldırılmasına ilişkin haberi yetkililere dayandıran Arabi21, daha önce de Türkiye’nin Sisi’ye muhalif ajanslara ‘eleştirinin tonunu yumuşatın’ emri verdiğini öne sürdü.

Mart ayında Middle East Eye’a konuşan üst düzey bir Türk yetkilisinin, İstanbul merkezli Mısırlı TV kanalı Mekameleen ve Al-Sharq’tan “Mısır hükümetine yönelik siyasi eleştirilerini yumuşatmaları ve Sisi'ye kişisel olarak saldırmayı bırakmaları" istendiğini söylemişti.

Kahire’nin gazetecilere yapılan bu devlet baskısını memnuniyetle karşıladığı belirtilirken, basın özgürlüğünde her sene sınıfta kalan Türkiye dış ilişkilerini yürütmek için medyanın sesini kıstı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN