Twitter'dan Musk'a 44 milyar dolarlık fesih davası

Twitter'dan Musk'a 44 milyar dolarlık fesih davası

Sosyal medya şirketi Twitter, yaklaşık 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshettiği için Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ı dava etti. Şirket Elon Musk'a geçtiğimiz Temmuz ayında açtığı davada, mahkemeye Musk'ın satın alma tutumunun incelenmesi için belgelerini sundu. Twitter’ın mahkemeye sunduğu belgelerde “Bu perdeleme oyunu artık sona ermeli” ifadesi yer aldı.

Twitter’ın ABD’deki mahkemeye sunduğu belgelerde, federal yetkililerin Elon Musk hakkında 44 milyar dolar değerindeki satın alma anlaşmasındaki tutumu nedeniyle inceleme yürüttüğü belirtildi.

Belgelerde, Musk hakkında inceleme yürütüldüğü ifade edilse de, incelemelerin odağında tam olarak neyin olduğu ya da incelemelerin hangi makamlar tarafından yürütüldüğü yer almadı.

Elon Musk’a anlaşmayı tamamlaması için temmuzda dava açan Twitter, Tesla şirketinin avukatlarının istenilen belgeleri teslim etmediğini ve gerekçe olarak ‘soruşturma mahremiyetini’ öne sürdüğünü söyledi.

Twitter, eylül sonunda Musk’ın avukatlarının belgeleri ‘özel kayıt’ olarak nitelendirerek alıkonmalarını talep ettiğini belirtti. Belgelerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’na (SEC) gönderilen bir e-mail ve Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) gönderilen bir sunum yer alıyor.

Twitter’ın mahkemeye sunduğu belgelerde “Bu perdeleme oyunu artık sona ermeli” ifadesi yer aldı.

Reuters’a konuşan Musk’ın avukatı Alex Spiro, Twitter’ın mahkemeye sunduğu belgeleri ‘hedef şaşırtma‘ olarak niteleyerek ve “Federal inceleme altında olanlar Twitter yetkilileri” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN