İran’ın Su Kaynakları Şirketi’nin ülkedeki barajların durumuna ilişkin yayımladığı istatistiklere göre, ülkede yağışların azalmasıyla barajlarda biriken su miktarı ciddi anlamda azaldı.
Daha önce Hürmüzgan, Gülistan ve Fars eyaletlerinde üç barajın kurumasının ardından ülkedeki sekiz önemli büyük barajın daha kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu kaydedildi.
Su Kaynakları Şirketi'nin verilerine göre, Rezevi Horasan, Kirman, Simnan ve Güney Horasan eyaletlerinde birer, Hürmüzgan ve Zencan eyaletlerinde ise ikişer baraj kurumanın eşliğinde.
YETKİLİLERDEN ‘TASARRUF’ ÇAĞRISI
Bir yandan elektrik sıkıntısı yaşayan İran'da su sıkıntısının baş göstermesiyle birlikte yetkililer tüketim alışkanlıklarına dikkat edilmesi ve tasarrufta bulunulması çağrılarını yineliyor.
