Ukrayna istihbaratı iş başında: Putin’in özel görevlendirdiği Dmitry Lissitzky öldürüldü

Ukrayna istihbaratı iş başında: Putin’in özel görevlendirdiği Dmitry Lissitzky öldürüldü

Rus işgaliyle bir yılı aşkın süredir mücadele eden Ukrayna’da istihbarat, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel olarak görevlendirdiği Rus Yarbay Dmitry Lissitzky’nin evinde öldürüldüğünü duyurdu.

Ukrayna, Rus işgalinde etkin rol oynayan 247. Hava Taarruz Alayı’nın 2. Tabur Komutanı Yarbay Dmitry Lissitzky’nin, Rusya’ya bağlı Stavropol kentinde bulunan evinde ölü bulunduğunu bildirdi.

Ukrayna istihbaratının özel çalışmasıyla öldürüldüğü aktarılan Lissitzky’nin ölümüyle ilgili detay verilmezken, Rus kaynaklar da komutanın hayatını kaybettiğini doğruladı.

RUS MEDYASI DOĞRULUYOR

Rus haber ajanslarında yayınlanan haberlere göre, 2015 yılında Rus lider Putin’in elinden Rusya Kahramanı unvanını alan Dmitry Lissitzky, Ukrayna işgalinde Ukrayna saldırıları neticesinde öldürüldüğü bildirildi.

‘BÜYÜK KAYIP’

Lissitzky’in yaşadığı Stavropol bölgesine bağlı Blagodarnensky Belediye Başkanı Dmitriy Tenkov, "Kabullenmesi zor bir haber aldık. Rusya kahramanı Dmitry Lissitzky öldü. Bu Stavropol için büyük kayıp" ifadelerini kullanırken, ölüme ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama yayınlanmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN