Ukrayna Bayraktar SİHA'ları ile Rusya'ya ait çıkarma gemisini vurdu

Ukrayna ordusu, Yılan Adası’nda demir atan Rus donanmasına ait "Serna" sınıfı çıkarma gemisinin havadan hedef alınarak vurulduğunu duyurdu. Bayraktar TB2 SİHA'larının saldırısı ile başarıyla vurulup batırılan bu geminin vurulma anları ise işte böyle kaydedildi.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik işgal operasyonuyla başlayan savaş devam ediyor.

Ukrayna Ordusu Güney Operasyon Komutanlığı tarafından yapılan son açıklamada, Karadeniz’de kilit nokta haline gelen Yılan Adası’na demir atan Rusya donanmasına ait bir geminin vurulduğu bildirildi. Geminin hava saldırısı ile etkisiz hale getirildiği aktarıldı. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise söz konusu geminin "Serna" sınıfı çıkarma gemisi olduğunu belirtti.

'RUS ORDUSU 25 BİN ASKER KAYBETTİ'

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise savaşta Rusya’nın 25 bin 100 askerinin öldürüldüğünü, bin 122 tankın, 2 bin 713 zırhlı askeri aracın, 199 uçağın, 155 helikopterin ve 11 geminin imha edildiği ifade edildi.

"GEMİYİ BAYRAKTAR TB2 SİHA'LARI VURDU"

Yılan adasının yakınlarında vurulan 11770 Serna sınıfı çıkartma gemisi, Ukrayna donanmasına ait Bayraktar TB2 SİHA'ları ile vurulup batırılırken o anlar ise böyle kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN