Rusya'ya Karadeniz'de bir darbe daha: Vurulma görüntüleri ortaya çıktı

Rus donanması Karadeniz'de ağır hasar almaya devam ediyor. Rusya'nın sancak gemisi Moskova'nın Ukrayna tarafından batırılmasının ardından dün de Amiral Makarov fırkateyninin vurulduğu ortaya çıkmıştı. Sosyal medyada yayınlanan bir videoya göre, görüntülerde Amiral Makarov'a ait olduğu ileri sürülen, bir savaş gemisinin ağır hasar aldığı gözüküyor.

BARAN BEKİ | KARAR

Dün Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Ahmet Özay'ın duyurduğu üzere, Rus donanmasına ait olan Amiral Makarov fırkateyninin İzmail açıklarında Ukrayna'ya ait olan Neptune gemisavar füzesi ile batırıldığı söylenmişti. Daha sonrasında Independent tarafından yapılan haberde ise bu geminin battığı belirtilmişti.

Ukrayna İçişleri bakanının danışmanı olan Anton Gerashchenko, Telegram hesabından paylaştığı bilgilerde Admiral Makarov fırkateyninin Yılan adasının yakınlarında batırıldığını iddia etti. Öte yandan kısa bir süre önce de, ABD tarafından sağlanan istihbarat ve Bayraktar SİHA'larının da yardımıyla Rus donanmasına ait olan ve Karadeniz filosunun sancak gemisi olan Moskva da aynı füzelerle vurulup batırılmıştı.

"RUSYA'NIN FIRKATEYN FİLOSU 10 GEMİYE DÜŞECEK"

Ukraynalı kaynaklara göre Ruslar, vurulan Amiral Makarov gemisindeki mürettebatı kurtarmak için çalışmalara çoktan başladı ve birçok helikopter ve kurtarma ekibini desteğe gönderdi. Bir diğer yandan Amiral Makarov Rusya'nın elinde bulunan ve modern olan savaş gemilerinden bir tanesiydi. İddia edilen bilgilere göre, Rusya bu modern geminin kaybedilmesi halinde yaşanacak maddi kaybın yanı sıra fırkateyn filosundaki gemi sayısını da 10'a düşürmüş olacak.

"GEMİNİN BATTIĞI İDDİA EDİLDİ"

Sosyal medyada yayılan görüntülerde Amiral Makarov fırkateyni olduğu iddia edilen bir geminin ağır hasar aldığı görüntülendi ve geminin battığı iddia edildi. Olay hakkında henüz Rus yetkililerden bir açıklama gelmezken yaşanan bu olay hem Rus savunma sistemlerinin adını oldukça lekeledi hem de Rus donanması ve ordusunun Ukrayna karşısındaki başarısızlıklarını tekrardan gözler önüne serdi.

"AMİRAL MAKAROV RUSYA'NIN SAHİP OLDUĞU EN MODERN SAVAŞ GEMİSİYDİ"

2017 yılında görevine başlamış olan bu gemi ise savaş koşullarında 4 tonun üzerinde bir ağırlığa çıkabilirken 14knot (26kmh/sa) hız ile 4,850 deniz mili (8,980km) mesafeye sahipti. Aynı zamanda da bu gemi, Rusya'nın en modern savaş gemisi sınıfı olan Admiral Grigorovich fırkateyn sınıfının suya indirilmiş (2 Eylül 2015) olan son gemisiydi ve iddialara göre de en modern versiyonuydu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN