Ukrayna savaşta 70 bin kişiyi kaybetti: Morgdaki ölülerden af diliyorum

Ukrayna savaşta 70 bin kişiyi kaybetti: Morgdaki ölülerden af diliyorum

Rusya tarafından kendisine savaş açılan Ukrayna'da kayıplar hızlı bir şekilde artıyor. Ukrayna'nın Şubat 2022'den bu yana verdiği kayıplar 70 bin olarak tahmin edilirken, ABD basınına göre Rusya'nın kaybı ise 120 bin. Ukrayna'da bir morg görevlisi olan Margo ise kaybedilen vatandaşlarla her gün konuştuğunu belirterek, Garip gelebilir ama öldükleri için onlardan özür dilemek, bir şekilde onlara teşekkür etmek istiyorum. Sanki beni duyuyor ama bana yanıt veremiyorlar” dedi.

Şubat 2022'de Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'nın vermiş olduğu kayıplar hızlı bir şekilde artıyor. Ukraynalı yetkililer ölü sayısını açıklamayı 'devlet sırrı' şeklinde nitelendirirken, kimliğini açıklamayan ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri ölü sayısının 70 bine yaklaştığını tahmin ediyor.

BBC Muhabiri Quentin Sommerville, ülkenin doğusundaki cephe hattında, her gün yeni gelen ölülerin sayımı yapılan bir morgdan izlenimlerini yazdı

Ülkenin doğusundaki Donetsk’de, cephe hattı yakınlarındaki tuğla morgda kimliği belirsiz asker cesetleri yığılmış durumda.

HER GÜN ÖLÜLERLE KONUŞUYOR

Morg görevlisi Margo, “Garip gelebilir ama öldükleri için onlardan özür dilemek, bir şekilde onlara teşekkür etmek istiyorum. Sanki beni duyuyor ama bana yanıt veremiyorlar” diyor.

Margo, morgun dışındaki üstü kağıtlarla dolu masada, eline kalem almış oturuyor. Ukrayna savaşında ölenlerle ilgili detayların kaydını tutmak, onun işi.

19431080-4669-11ee-9b58-cb80889117a8.jpgMorg görevlisi Margo

Ukrayna, savaşta ölenlerin sayısına dair resmi bir açıklama yapmıyor. Ukrayna silahlı güçleri, savaşta ölenlerin sayısının devlet sırrı olduğunu söylüyor ancak Margo, kayıpların ne kadar fazla olduğunu gözleriyle görüyor.

ABD'YE GÖRE RUSYA'NIN KAYBI DAHA FAZLA

Ukrayna Savunma Bakanı Hanna Maliar ölü ve yaralı sayısını paylaşanlar hakkında cezai soruşturma başlatacaklarına dair bir açıklama yaptı. “Neden mi bu veriler gizli?” diyen Maliar, savaşın aktif döneminde düşmanların bir sonraki adımını belirlemek için ölü ve yaralılara dair hesaplardan yola çıktığını ifade etti, “Düşman bu bilgiye sahip olursa, bizim atacağımız sonraki adımları da anlamaya başlayacaktır” diye de vurguladı.

ABD’nin son tahminlerine göre Rusya’nın kayıpları Ukranya'nınkinden de fazla ve 120 bin kişinin öldüğü düşünülüyor.

Ancak Rusya’nın ordusu da nüfusu da işgal ettiği komşusuna göre sayıca çok daha fazla.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN