'Ukrayna toprak versin' diyen Kissinger'a Zelenskiy'den sert cevap: Takvimi 1938'i gösteriyor

'Ukrayna toprak versin' diyen Kissinger'a Zelenskiy'den sert cevap: Takvimi 1938'i gösteriyor

ABD'nin efsanevi Dışişleri Bakanı Henry Kisinger, Ukrayna'nın Rusya'yla barış yapmak için topraklarının bir kısmından vazgeçmesi gerektiğini söylemişti. Ukrayna lideri Zelenskiy NAZİ Almanyası'nı yatıştırma politikasını hatırlatarak, "Kissinger’ın takvimi 2022 değil, 1938 gibi görünüyor" dedi.

ABD'nin yürüttüğü Soğuk Savaş politikasının mimarı olarak efsaneleşen Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, iktidarının son yıllarında bürokratik polis diktatörlüğüne dönüşerek hükmettiği halklara zulüm ve yoksulluk yaşatan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin yıkılmasında büyük pay sahibiydi.

Kissinger'ın Rusya ile Ukrayna savaşı konusunda kurduğu ezber bozan cümleler ise tepkilere neden olmuştu.

Kissinger Ukrayna'nın barış yapmak için Rusya'ya toprak vermesi ve Rusya lideri Vladimir Putin'in "tüm şartlarını" kabul etmesi gerektiğini söylemişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kissinger'a ailesinin NAZİ Almanya'sından kaçışını da hatırlatan çok sert bir cevap verdi.

zelenskiyyy.pngZelenskiy Ukrayna ordusu personeli ile

"UKRAYNALILARIN CESARETİNE HAZIR OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI"

Rusya'nın işgalinin başladığı 24 Şubat'tan beri kahramanca direnen Ukrayna halkının mücadelesine gereken desteğin verilmediğini ima eden Ukrayna lideri,

"Dünyanın Ukraynalıların cesaretine hazır olmadığı ortaya çıktı"

diyerek efsanevi diplomata tepki gösterdi.

Zelenskiy savaşın başından bu yana verilen mücadeleye destek olunmamasına şu sözlerle serzenişte bulundu:

"24 Şubat’ta her şeyin nasıl başladığını hatırlayın, dünyadaki birçok kişi Ukrayna’nın büyük çaplı bir savaşa dayanabileceğine bile inanmadı. Neden böyleydi?

Çünkü devletimizin potansiyelini değerlendirirken şüphe duyan tüm bu insanlar yanıldıkları için değil, birçoğu Ukrayna’yı hesaba katmak istemedikleri için böyle oldu.

Ukrayna’yı hesaba katmak gibi bir alışkanlıkları yoktu."

İŞKENCE KAMPLARINA GÖNDERME

"Rus devleti ne yaparsa yapsın, her zaman ’çıkarlarını dikkate alalım’ diyen birileri" olduğunu söyleyen Ukrayna lideri, Rusya'nın kurduğu kamplarda Ukraynalı esirlere işkence ettiği iddialarına gönderme yaparak şunları ifade etti:

"Bu yıl Davos’ta oldu, binlerce Rus füzesinin Ukrayna’yı vurmasına, on binlerce Ukraynalı öldürülmesine, Bucha ve Mariupol vs. yıkılan şehirlere ve Rus devletinin öldürdüğü, işkence ettiği, tecavüz ettiği ve aşağıladığı kamplarına rağmen.

Rusya, tüm bunları Avrupa’da yaptı. Ama yine de Davos’ta Kissinger, derin geçmişten çıkıyor ve Ukrayna’nın bir parçasının Rusya’ya verilmesi gerektiğini söylüyor. Böylece Rusya, Avrupa’ya yabancılaşmayacak."

"AİLESİYLE NAZİLERDEN KAÇARKEN 15 YAŞINDAYDI!"

Ukrayna liderinin Kissinger'a tepkisi ise adeta ders niteliğindeydi. Zelenskiy Kissinger'ın aile geçmişini vurgu yaparak dikkat çeken ifadeler kullandı.

auschwitz.pngHitler ve NAZİ'ler milyonlarca Yahudi'yi kamplara koyarak katletmiş, milyonlarcası da Almanya'dan ve Avrupa'dan kaçarak canlarını kurtarmıştı

Kissinger'ın, ailesi NAZİ Almanya'sından kaçmak zorunda kaldığında 15 yaşında olduğunu ve her şeyi mükemmel bir şekilde anladığını söyleyen Zelenskiy, "Kissinger, o zaman kimseden, kaçmak veya savaşmak yerine Nazilere uyum sağlamanın gerekli olduğunu duymadı" dedi.

"TAKVİMİ 2022 DEĞİL 1938 GİBİ GÖRÜNÜYOR"

II. Dünya Savaşı resmen patlak vermezden önce Adolf Hitler diktatörlüğündeki NAZİ Almanya'sına yönelik "yatıştırma politikalarını" hatırlatan Ukrayna lideri, Kissinger'ın Rusya'ya istediğinin verilmesi önerisinin aynı şey olduğunu vurguladı.

hitler.pngHitler iktidarda oluğu yıllarda Almanya'yı demir yumrukla yönetti ve büyük katliamlara imza attı

Zelenskiy Kissinger'ın bu fikrine şöyle tepki gösterdi:

"Kissinger’ın takvimi 2022 değil, 1938 gibi görünüyor ve Davos’ta değil, o zamanın Münih’inde bir dinleyici kitlesiyle konuştuğunu sanıyordu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN