Ukrayna'dan dengeleri değiştirecek açıklama: Luhansk'tan çekilebiliriz

Ukrayna'dan dengeleri değiştirecek açıklama: Luhansk'tan çekilebiliriz

Ukraynalı bir yetkili, Rus birlikleri tarafından kuşatılmamak adına Luhansk bölgesinden tamamen geri çekilmek zorunda kalabileceklerini söyledi. Syevyerodonetsk Valisi de "Kendimizi savunmak için yeterli güce ve kaynağa sahip olacağız. Ancak kuşatılmamak için geri çekilmemiz gerekebilir" açıklamasıyla yetkiliyi destekledi.

KARAR HABER MERKEZİ

Ukraynalı bir yetkili, Rus birliklerinin doğuda ilerlemek için yaptığı baskıya yakalanmamak için Luhansk bölgesinde tutundukları son alanlardan geri çekilmek zorunda kalabileceğini söyledi.

Söz konusu geri çekilme, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i doğu Ukrayna'nın Luhansk ve Donetsk bölgelerini tamamen ele geçirme hedefine yaklaştırabilir. Rus askerleri, bazı kasabaları yerle bir ederek çorak arazilere dönüştürürken Donbas olarak bilinen iki bölgede ilerledi.

'DÜŞÜNDÜKLERİ GİBİ OLMAYACAK'

Luhansk valisi Serhiy Gaidai, Rus birliklerinin Ukrayna güçlerini günlerce orada tuzağa düşürmeye çalıştıktan sonra Ukrayna'nın elindeki en büyük Donbas şehri olan Syevyerodonetsk'e girdiğini, ancak "analistlerin de öngördüğü gibi" Rus kuvvetlerinin Luhansk bölgesini ele geçiremeyeceğini söyledi.

'KUŞATILMAMAK İÇİN GERİ ÇEKİLEBİLİRİZ'

Son topçu ateşiyle hasar gören 14 yüksek binayla beraber Syevyerodonetsk'teki binaların yüzde 90'ının son bombardımanda hasar gördüğünü bildiren Vali Gaidai, "Kendimizi savunmak için yeterli güce ve kaynağa sahip olacağız. Ancak kuşatılmamak için geri çekilmemiz gerekebilir" dedi.

Ukrayna televizyonuna konuşan Gaidai, bölgede yaklaşık 10 bin Rus askerinin bulunduğunu ve bu askerlerin "ellerinden geleni artlarına koymadıklarını" söyledi. Onlarca sağlık personelinin Syevyerodonetsk'te kaldığını, ancak bombardıman nedeniyle hastanelere gitmekte zorlandıklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN