Ukrayna'da 'vahşet' odaları: Yüzlerce işkence edilmiş cenaze bulundu

Ukrayna'da 'vahşet' odaları: Yüzlerce işkence edilmiş cenaze bulundu

Ukrayna'nın geri aldığı bölgelerde polis işkence görmüş yüzlerce cenaze tespit etti. Polis teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, ordu tarafından ele geçirilen topraklarda işkence edilmiş 534 cenaze bulunduğu açıklandı.

Ukrayna Harkiv'deki bölgesel polis teşkilatı soruşturma başkanı Serhii Bolvinov, Ukrayna polisinin eylül ayının başından bu yana Ukrayna Ordusu tarafından yeniden ele geçirilen topraklarda 534 cenaze bulduğunu söyledi.

Euronews'in haberine göre; Polis tarafından bulunan cenazelerin 226'sı kadınlara, 19'u ise çocuklara ait. Bunlardan 447'si İzium'daki bir toplu mezar alanında bulundu.

İŞKENCE ODASI OLARAK KULLANILAN 22 YER TESPİT EDİLDİ

Polis ayrıca, Harkiv Eyaleti'nin kısa süre önce Rus kontrolünden kurtarılan bölgelerinde işkence odası olarak kullanıldığından şüphelendikleri 22 yer tespit ettiklerini söyledi. Müfettişler, eski tutuklular da dahil olmak üzere sitelerden ve tanık ifadelerinden belgeler ve diğer kanıtlar da topluyor.

Ukrayna ordusu ilerlerken, askere gitmemenin çaresini arayan Ruslar avukatlık bürolarına akın etti. Bolvinov, Rus birimlerinin hemen hemen tüm yerleşim yerlerinde sivillerin ve savaş esirlerinin bulunduğu bu tür gözaltı yerleri kurduğunu belirtiyor.

Yaklaşık yedi aylık işgalin ardından Ukrayna birlikleri, 7 Eylül'den bu yana Harkiv Eyaleti'nde önemli toprak kazanımları sağladı ve yaklaşık 500 kasaba ve köyü geri aldı.

İŞKENCE VAKALARI

Bolvinov, “En yaygın işkence teknikleri elektrik şoku, sopa ve diğer nesnelerle şiddetli dayak olduğu görülüyor. Tırnak çekme ve nefes almayı kısıtlamak için gaz maskesi kullanma gibi işkence vakaları da söz konusu" dedi.

Kurbanların çoğunun, gece sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri için gözaltına alınan veya Ukraynalı topçu saldırıları için hedef gözetleyiciliği yapmakla suçlanan siviller olduğu belirtiliyor.

'RUSLAR EMEKLİ ADAMA TÜPLE VURDULAR, KOLUNU KIRDILAR'

Bolvinov, tanık kaydından okuyarak verdiği örnekte, "Ruslar emekli bir adamı yakaladı ve koordinatları kime ilettiğini öğrenmek istedi. Ona tüple vurdular, kolunu kırdılar ve sırtındaki kürek kemikleri bölgesine bir bisiklet tekerleğinden alınmış ince metal çubukları soktular. İki saatlik işkenceden sonra adam acıdan bilincini kaybetti"

Bolvinov, “Evlerin bodrumlarından gelen çığlıklar duyan tanıklarımız var. Bazen çığlıklardan sonra yerel halk silah sesleri duyuyor ve ardından çığlıklar kesiliyor" diye ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN