Ukrayna’dan ilk zaferler

Ukrayna’dan ilk zaferler

Taarruza geçen Ukrayna ordusu dört köyü Rus işgalinden kurtardığını açıkladı. Son olarak birliklerin Storojove köyünü geri aldığı belirtilirken Ukraynalı askerlerin bayrak açtıkları görüntüler yayınlandı. Köye yapılan operasyonda yaklaşık 50 Rus askerin etkisiz hale getirildiği, 4 askerin ise esir alındığı aktarıldı.

Ukrayna ordusu Rusya’ya karşı geçen hafta başlattığı taarruzda son olarak Donetsk bölgesindeki Storozhove köyünü geri aldığını açıkladı. Facebook üzerinden yapılan açıklamada “Ulusal bayrağımız bir kez daha Storozhove semalarında dalgalanıyor ve Ukrayna topraklarının tamamını özgürleştirene dek de her yerleşim merkezinde bu görüntüler yaşanacak” denildi.

Ukrayna ordusu daha önce de ülkenin güneydoğusundaki üç köyü Rusya’dan aldığını duyurmuştu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Ukrayna askerlerinin Donetsk’teki Blahodatne ve Neskuchne bölgelerinde kutlama yaptıkları görülüyor. Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Hanna Maliar, yakınlardaki Makarivka yerleşiminin de Rus ordusundan geri alındığını söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun Donetsk’te taarruza geçtiğini doğruladı. Ancak yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun iki saldırısının püskürtüldüğü öne sürüldü.

Ukrayna ordusunun geri aldığını iddia ettiği dört köye dair de Rusya’dan henüz bir açıklama yapılmadı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Cumartesi gecesi yaptığı açıklamada, Rusya’ya karşı taarruza geçtiklerini doğrulamıştı. Kiev yönetiminin Rusya’nın Ukrayna’da ele geçirdiği toprakları geri almak için uzun zamandır bir karşı saldırı hazırlığında olduğu düşünülüyordu.

Zelenskiy, “Karşı saldırı ve savunma eylemleri gerçekleşiyor” demiş ancak taarruzun hangi aşamada olduğu hakkında detay vermeyeceğini söylemişti. Bu açıklamalar, Ukrayna’nın güneyinde ve doğusunda çatışmaların tırmanmasının ve beklenen saldırının ilerleyişi hakkındaki spekülasyonların ardından geldi.

Bu arada Rus yetkililer, son günlerde kilit öneme sahip Zaporijya bölgesinde çatışmaların tırmandığını söylüyor. Ukrayna kuvvetlerinin, Rusya’yı Kırım’a bağlayan işgal altındaki bölgeyi yarıp, Rus kuvvetlerini ikiye bölmek için güneye doğru ilerlemeye çalıştığı düşünülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN