Uzmanlar ‘iki taraf da yıpranacak’ diyor: Ukrayna'nın karşı saldırısı tam gaz

Uzmanlar ‘iki taraf da yıpranacak’ diyor: Ukrayna'nın karşı saldırısı tam gaz

İkinci yılında kanlı Ukrayna işgaline tüm hızıyla devam eden Rus birliklerine karşı yapılacağı aylardır dillendirilen ‘karşı saldırıyı’ başlatan Ukrayna güçleri, saldırılarına devam ederken, uzmanlar, işgal altındaki ülkenin stratejik hamlesini değerlendirdi.

24 Şubat 2022’de patlak veren Rusya’nın Ukrayna işgali devam ederken, Ukrayna güçleri, topraklarında bulunan Ruslara yönelik aylardır söylentileri devam eden karşı saldırıyı başlattı. Çatışmalar neredeyse bir haftadır yoğun bir şekilde sürerken, Ukrayna birlikleri Rusya'nın ana savunma hattından biraz uzakta ve kuvvetlerin büyük bir kısmı hala beklemede.

‘İKİ TARAF DA YIPRANACAK’

Reuters haber ajansında yayınlanan raporda, Ukrayna’nın şimdiye kadar güneydoğu cephesinde iki bölgeyi vurduğu, yedi köyün geri alındığı, ancak aynı zamanda Batılı piyade savaş araçları ve tankları da dahil olmak üzere kayıplar verdiği belirtildi. Haber ajansına konuşan askeri analist Rob Lee, "Her iki taraf da yıpranacak. Ukraynalılar için risk, Rus savunma hattına gelmeden önce çok fazla yıpranmaları” dedi.

RUSYA’NIN SAVUNMA HATTI HAZIR

Rusya, Batı Rusya'nın sınırından Karadeniz'de Kırım'a kadar mayınlar, tanksavar hendekleri, beton barikatlar ve siperler dahil binlerce savunma pozisyonu hazırlarken, Kiev'in Rusya'nın Kırım'a giden kara köprüsünü kesmeyi ve Kremlin'in güçlerini bölmeyi hedefleyebileceği güneyde yoğunlaşıyor.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nden Ben Barry, "Ukrayna'nın seçenekleri var. Stratejik sürprizi başaramaz, ancak operasyonel ve taktiksel sürprizi gerçekleştirmek için elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Bu, geçen sonbaharda oldukça başarılı bir şekilde kullandıkları gizleme, kamuflaj, aldatma ve yanlış bilgilendirmeyi içerecektir" ifadelerini kullandı.

Lee'ye göre, Moskova'nın güneydeki stratejisi, Kiev yaklaşık 10-15 kilometre uzaktaki ana Rus savunma hattına ulaşmadan önce Ukrayna'nın zayiatını en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN