Ukrayna'nın BM elçisi: Rusya Odessa'ya saldırarak deniz koridorunu kapatmaya çalışıyor

Ukrayna'nın BM elçisi: Rusya Odessa'ya saldırarak deniz koridorunu kapatmaya çalışıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya açıklamada bulundu. Kyslytsya, Rusya'nın Odessa'ya sürekli saldırılar düzenleyerek Ukrayna'nın deniz koridorunu bozmaya çalıştığını söyledi.

Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya yaptığı açıklamada, Rusya'nın Odessa'ya sürekli saldırılar düzenleyerek Ukrayna'nın deniz koridorunu bozmaya çalıştığını söyledi.

Ukrayna Donanması, Rusya'nın Karadeniz tahıl anlaşmasını tek taraflı olarak feshetmesinin Ukrayna'nın tahıl gönderme kabiliyetini tehdit etmesinden haftalar sonra, Ağustos 2023'te geçici bir Karadeniz koridoru açtı.

GEÇTİĞİMİZ AY 8 MİLYON TONDAN FAZLA İHRACAT YAPILDI

Kyslytsya, nakliye güzergahının oluşturulmasından bu yana geçen sürede Odessa, Port Yuzhnyi ve Çornomorsk limanlarından 42 farklı ülkeye 30 milyon tona yakın malın ihraç edildiğini belirtti. Yalnızca Şubat ayında 8 milyon tondan fazla ihracat yapıldı.

Kyslytsya, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından yapılan ihracatın neredeyse işgal öncesi seviyelere ulaştığını belirtti. Koridor ilk olarak Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'nın Karadeniz limanlarına yanaşmış olan gemilerin çıkışına izin vermek için açılmıştı.

O zamandan beri Odessa, tahıl ve metal gibi Ukrayna mallarının ihracatı için bir rota haline geldi. Ukrayna büyük bir tarım üreticisidir ve onun tedarikleri dünya çapında, ülkelerin beslenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Kyslytsia, "Rusya'nın girişimden çekilerek uluslararası topluma şantaj yapma girişimleri başarısız oldu. Ancak Ukrayna savaşa rağmen deniz koridorunu başlattı ve etkinliğini güçlendirmeye devam ediyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN