UNICEF: Ukrayna'daki savaş 7.5 milyon çocuğun yaşamını tehdit ediyor

UNICEF: Ukrayna'daki savaş 7.5 milyon çocuğun yaşamını tehdit ediyor

UNICEF, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan savaşın ülkedeki yaklaşık 7.5 milyon çocuğun yaşamını tehdit ettiğini vurgulayarak 1 milyon çocuğun savaştan kaçarak başka ülkelere sığındığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Ukrayna'da yaşanan savaşın ülkedeki yaklaşık 7.5 milyon çocuğun yaşamını tehdit ettiğini açıkladı.

UNICEF tarafından yapılan açıklamada, “Ukrayna'daki savaş, ülkenin 7,5 milyon çocuğunun yaşamları ve esenliği için acil ve büyüyen bir tehdit oluşturuyor. Savaş yoğunlaştıkça insani ihtiyaçlar her geçen gün katlanarak artıyor. Çocuklar öldürüldü. Çocuklar yaralandı. Aileleri çaresizce güvenlik ve koruma aradığı için 1 milyondan fazla çocuk Ukrayna'dan kaçtı” ifadelerine yer verildi.

Savaş sebebiyle evlerin, okulların, yetimhanelerin ve hastanelerin tahrip olduğunu belirten UNICEF, Ülkedeki altyapı tesislerinin zarar görmesiyle milyonlarca insanın temiz suya erişemediğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN