Vampirin yüzü 200 yıl sonra canlandı

Vampirin  yüzü 200 yıl  sonra canlandı

ABD’de Connecticutlı bir çiftçinin 19. yüzyılda tüberkülozdan öldüğünde vampir olduğu düşünülen yüzü, cesedinin parçalanıp mezara atılmasından bu yana ilk kez görüldü.

Tüberküloz hastalığı, insanların cildini soluk sarıya çevirirken, gözlerinin kızarmasına ve şişmesine neden oluyor. Hastalık 200 yıl önce bilinmediğinden, tüberkülozun semptomlarında biri olan kanlı öksürük de ölümsüzlükle ilişkilendiriliyordu. 55 yaşında öldüğü tahmin edilen adamın üzerinde ‘JB55’ yazılı bir tabutun içine gömülen iskeleti, hastalıkla uğraşmadan önce nasıl göründüğünü tahmin etmek için yapay zeka destekli bir DNA analizi yöntemi kullanıldı.

Sonuçlar onun açık tenli, kahverengi gözlü ve siyah saçlı bir adam olduğunu gösterdi. Bununla birlikte, adamın yüzünü yeniden yapılandırmak için kullanılan DNA, onun femur kemiği tozundan alındı. 1994 yılında tabut bulunduğunda ‘kafatasının kemiklerinin çapraz bir şekilde gömüldüğü görüldü. İnsanlar, cesetleri bu şekilde gömmenin o zamanlar onların dirilmesine engellediğine inanıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN