Vatikan, mafya üyelerini aforoz etmek için adım attı

Vatikan, mafya üyelerini aforoz etmek için adım attı

Katolik Kilisesi'nin yönetim merkezi Vatikan, mafya dünyasının kökünü kurutacak bir adım attı. Buna göre, mafya üyelerinin aforoz edilmesi için özel bir görev gücü kuruldu.

Katı kurallarıyla ve tutumlarıyla bilinen Katolik Kilisesi'nin başkenti Vatikan  mafya üyelerinin aforoz edilmesi için özel bir görev gücü kurdu. "Mafyanın aforoz edilmesi görev gücü" Koordinatörlüğüne getirilen Vittorio V. Alberti, "Hem mafya üyesi olmak hem de kilisenin bir parçası olmak mümkün değil" dedi.

Vatikan'da bakanlık pozisyonuna denk gelen İnsani Gelişmeyi Teşvik Departmanı bünyesinde oluşturulan görev gücünde dini yetkililerin yanı sıra tanınmış hukuk ve mafya uzmanları da yer alıyor.

paaa.jpg

Vatikan İnsani Gelişmeyi Teşvik Departmanı'ndan Vittorio V. Alberti'nin koordinatörlüğündeki ekipte, Sicilya adasından Monreale Başpiskoposu Michele Pennisi, mafyayla mücadele derneği Libera'nın başkanı Don Luigi Ciotti, parlamento mafyayla mücadele komisyonu eski başkanı Rosy Bindi, İtalya'da mafya operasyonlarını yürüttükten sonra Vatikan Mahkemesi Başkanlığı'na getirilen Giuseppe Pignatone gibi üst düzey isimler bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN