ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Victoria Nuland, 2-9 Nisan tarihlerinde Türkiye, Fransa, Türkiye, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Almanya'da çeşitli temaslarda bulundu. Nuland, temaslarına ilişkin ERT'ye açıklamalarda bulundu.
Kıbrıs konusunda Kuzey Kıbrıs Türk Hükümeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştüğünü belirten Nuland, "Sayın Tatar'ı gördüğümde, ABD'nin iki bölgeli, iki toplumlu federasyonu desteklediğini ve önerilen iki devletli çözümü desteklemediğimizi çok güçlü şekilde söyledim" dedi.
Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı içinde açıklamalarda bulunan Nuland, "Eğer bölge ülkeleri projeyi sürdürmek istiyorsa, bu onlara kalmış/biz hiçbir şeyde ısrar etmiyoruz, endişemizi dile getiriyoruz (son derece pahalı, tamamlanması 10 yıl) şimdi enerjiye ihtiyacımız var/eğer ilerlemek istiyorlarsa bu onların karar vermesi gerek" diye konuştu.
Nuland, Türkiye ile F16 görüşmelerine ilişkinde, Türkiye ile görüşmeye devam ettiklerini ancak görüşmelerin tamamlanmadığını söyledi.
