Wagner lideri nerede? Lukaşenko'dan dikkat çeken açıklama

Wagner lideri nerede? Lukaşenko'dan dikkat çeken açıklama

Rusya'da paralı ordu Wagner'in bir günlük isyanı, Belarus'un arabulucuğu ile sona ererken, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'dan dikkat çeken açıklama geldi. Lukaşenko, Belarus'a gideceği açıklanan Wagner lideri Prigojin'in, St. Petersburg'da olduğunu söyledi.

Rusya ve paralı ordu Wagner arasında yaşanan kriz henüz 24 saatten kısa bir sürede çözülmüştü. Paralı ordu Wagner, bir günlük ayaklanma çıkarırken, Wagner'in lider ismi Yevgeni Prigojin ile Rusya arasındaki arabuluculuk görevini Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko üstlenmişti. Lukaşenko, olaydan birkaç gün sonra yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, Prigojin'i öldürmemesi için ikna ettiğini söylemişti.

c9945badc4e54872b63991364fb8780f.jpgYevgeni Prigojin

'BELARUS'A GİDECEK' DENİLMİŞTİ

Olay sıcaklığını korurken de Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Prigojin'e yönelik açılan ceza davasının kapanacağını belirterek, "Prigojin, Belarus'a gidecek" ifadesini kullanmıştı.

aleksander-lukashenko-gives-interview.jpgBelarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko

LUKAŞENKO: PRİJOGİN ST. PETERSBURG'DA

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, düzenlemiş olduğu medya günü kapsamında basın mensuplarıyla buluştu. Lukaşenko, Wagner lideri Yevgeni Prigojin’nin nerede olduğu sorusuna, “Bildiğim kadarıyla St. Petersburg’da. Belarustopraklarında değil” şeklinde yanıt verdi.

Buna ek olarak Lukaşenko, "Bu bir Rus şirketi. Dolayısıyla bu soru kesinlikle benim için değil. Bildiğim kadarıyla Wagner askerleri kamplarında" şeklinde cümlelerini noktaladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN