Rusya’da Wagner patronu Prigojin’e geçit yok! Ordusundan sonra medyası da kapandı

Rusya’da Wagner patronu Prigojin’e geçit yok! Ordusundan sonra medyası da kapandı

Rusya’da özel askeri şirket Wagner’in ayaklanmasının yankıları sürerken, patronu Prigojin’e karşı sert hamleler devam ediyor. Askeri şirketinin kapatılıp ordusunun dağıtılmasının ardından, Prigojin kontrolündeki medya grubunun da kapandığı bildirildi.

Rusya’da 24 saat süren isyanını başkent Moskova’ya kilometreler kala, Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko’nun arabuluculuğunda sonlandıran Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigojin kontrolündeki medya grubundan bir yetkili, sebep göstermeden kapatılacağını duyurdu.

‘HEM PRİGOJİN’İ HEM DE PUTİN’İ KORUYORDUK’

Patriot Media’nın en önemli mecrası RIA FAN haber sitesinin direktörü olan Yevgeny Zubarev, holdingin sosyal medya hesaplarında yayınlanan bir video klipte, "Kapatma kararımızı duyuruyorum" ifadelerini kullandı. Zubarev, sürpriz karar için herhangi bir sebep belirtmedi.

Patriot Media’da; milliyetçi, Kremlin yanlısı ve aynı zamanda Prigojin ve Wagner hakkında olumlu haberler yayınlanıyordu. Video gönderisinde Zubarev, Patriot Media'yı överek hem Prigojin'i hem de Putin'i, tutuklu Putin eleştirmeni Alexei Navalny de dahil olmak üzere Kremlin karşıtı muhalefetin saldırılarına karşı koruduğunu belirterek “Patriot Media, ülkemizi gerçekten yok etmeye çalışan Alexei Navalny ve diğer muhalefet temsilcilerine karşı çalıştı” ifadelerini kullandı.

‘TROL FABRİKASI DAĞITILDI’

Rusya merkezli Kommersant gazetesi, ülkenin iletişim gözlemcisi Roskomnadzor'un Prigojin ile bağlantılı medya kuruluşlarını detaylandırmadan engellediğini bildirmişti. Rus medyası, Prigojin tarafından yabancı ülkelerdeki kamuoyunu etkilemek için kullanıldığı iddia edilen bir "trol fabrikasının" dağıtıldığını da bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN