Yanardağ patladı art arda 119 deprem oldu

Yanardağ patladı art arda 119 deprem oldu

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki Nyiragongo Yanardağı’nın bulunduğu bölgede dün 119 deprem meydana geldi.

Goma Volkan Gözlemevi (OVG), Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Goma kentindeki Nyiragongo Yanardağı’nda geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen patlamanın ardından dün bölgede 119 deprem meydana geldiğini aktardı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Goma kentinde bulunan 3 bin 470 yüksekliğindeki Nyiragongo Yanardağı geçtiğimiz cumartesi günü gece saatlerinde patlamış, şu ana kadar 31 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Goma Volkan Gözlemevi (OVG) tarafından yapılan açıklamada, dün Gomo’da 119 deprem meydana geldiği aktarıldı. OVG Bilimsel Araştırma Başkanı Kasereka Mahinda, depremlerin ölçeğinin giderek azaldığını belirterek, depremlerin yine de hasara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Volkanın aktif olduğunu ve belki de bir patlamaya hazırlandığını gösteren magmanın volkan içindeki hareketinden kaynaklanan magmatik depremlere değinen Mahinda, bu depremlerin magmatik depremler olmadığını belirtti.

Öte yandan Nyiragongo Yanardağı’nda en son 2002 yılında meydana gelen patlama sonucu 250 kişi hayatını kaybetmiş, 120 bin kişi evsiz kalmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN