Yeni salgın patladı: 130 bin vaka, 200 ölü var! Korkutan haber o ülkeden geldi, derhal önlem alınmalı

Yeni salgın patladı: 130 bin vaka, 200 ölü var! Korkutan haber o ülkeden geldi, derhal önlem alınmalı

Çin'de başlayıp dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybetti, ülkeler ekonomik krize sürüklendi. Kovid-19 bitti derken bir ülkede yeni bir salgın hastalık ortaya çıktı. İşte, uzmanları korkutan o salgın...

Bilim insanları, küresel ısınmanın ve çevre kirliliğinin devam etmesi durumunda yeni salgınlar ortaya çıkmasına kaçınılmaz olarak bakıyor. Bu salgının ne olacağı henüz belli değilken, Peru'dan 12 Haziran 2023 Pazartesi günü gelen haber herkesi endişeye sevk etti.

Peru Sağlık Bakanlığı, ülkede 200 kişinin öldüğünü ve en az 130 bin doğrulanmış vaka ile kayıtlardaki en kötü 'dang humması' salgınıyla mücadele ettiklerini söyledi.

MİLYONLARCA EV DEZENFEKTE EDİLDİ

Reuters'ta yer alan habere göre, ölümlerin çoğu, viral hastalığa yakalananları tedavi etmek için akın ettiğini söylediği kuzey bölgesinde gerçekleşti.

Yoğunluktan dolayı hastanelerin adeta felç olduğunu bildiren sağlık yetkilileri, enfeksiyonun yayılmasını durdurmak için ülke genelinde milyonlarca evi dezenfekte ettiklerini aktardı.

Hafta sonu, Aedes sivrisineklerine karşı önleme ve kontrol eylemlerini denetlemek için Piura bölgesini ziyaret eden Peru Sağlık Bakanı Rosa Gutierrez, "Ülke çapında 1485 termonebulizatörü faaliyete geçirdik" dedi.

DANG HUMMASI NASIL BULAŞIR, NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Dang humması, enfekte bir sivrisinek ısırığı yoluyla insandan insana bulaşıyor.

Dang hummasına yakalanan kişi, hastalığın hafif ya da orta dereceli olması durumunda sadece yeterli miktarda sıvı tüketerek iyileşebilir.

Durum daha ciddi ise, damardan sıvı alımı (iğne ya da tüp yoluyla damara sıvı verilmesi) ya da kan nakli (başka bir kişiden kan verilmesi) gerekebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN