Zelenskiy 'Kanada kararını verdi' sözleriyle duyurdu: Tank koalisyonumuzda artık 12 ülke var

Zelenskiy 'Kanada kararını verdi' sözleriyle duyurdu: Tank koalisyonumuzda artık 12 ülke var

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, görüntülü mesajında halka seslenerek Ukrayna'ya tank verecek ülke sayısının artmaya devam ettiğini söyledi. Zelenskiy, Kanada'nın da bu yönde karar verdiğini belirterek "Tank koalisyonumuzda artık 12 ülke var" diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna'ya tank verecek ülke sayısının artmaya devam ettiğini ve Kanada'nın da bu yönde karar verdiğini belirtti. Zelenskiy, "Tank koalisyonumuzda artık 12 ülke var" dedi.

Zelenskiy, Rus ordusunun ülkesine yönelik düzenlediği saldırıların ancak yeterli silahlarla durdurulabileceğine dikkat çekti.

Rus ordusunun 26 Ocak'ta ülkesine düzenlediği füze ve İHA saldırılarına tepki gösteren Zelenskiy, "Bu kötülük, bu Rus saldırganlığı ancak yeterli silahlarla durdurulabilir ve durdurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

KANADA DA KARARINI VERDİ

Ukrayna'ya tank verecek ülke sayısının artmaya devam ettiğini kaydeden Zelenski, Kanada'nın da bu yönde karar verdiğini ifade ederek, "Tank koalisyonumuzda artık 12 ülke var" dedi.

Müttefiklerin ülkesine verdiği hava savunma sistemleri sayesinde Rus güçlerinin düzenlediği füze ve İHA saldırılarına karşı etkili bir şekilde mücadele verdiklerini kaydeden Zelenski, daha fazla silaha ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Zelenski son Rus saldırıları nedeniyle Ukrayna'nın birçok bölgesinde elektrik hizmetinde sorunların yaşandığını bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN