Zelenskiy Türkiye'ye arama kurtarma ekibi gönderdi

Zelenskiy Türkiye'ye arama kurtarma ekibi gönderdi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7'lik depremin ardından tüm dünyadan destek ve yardımlar sürüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, arama kurtarma ekibinin çalışmalara katılmak üzere Türkiye'ye doğru yola çıktığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, görüntülü mesajında halka seslenerek Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili açıklama yaptı. Zelenskiy, arama kurtarma ekiplerinin Türkiye'ye gitmek üzere yola çıktığını belirtti.

Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ilettiğini hatırlatan Zelenskiy şu ifadeleri kullandı:

"Ukraynalı kurtarıcılar, depremlerin ardından kurtarma operasyonunu desteklemek için Türkiye'ye gitti. Umarım mümkün olduğu kadar çok insanın hayatını kurtarmak mümkün olur."

Ukrayna Devlet Acil Servisinden yapılan yazılı açıklamada ise, 87 kişiden oluşan deneyimli bir arama kurtarma ekibinin Türkiye'ye gitmek üzere yola çıktığı duyuruldu.

Devlet Acil Servisinin görüntülü paylaşımına göre, uçak ve araçlarla yola çıkan ekiple beraber eğitimli arama köpekleri ve ekipmanları da Türkiye'ye gönderildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN