Zelenskiy Ukrayna-Balkanlar Zirvesi için Arnavutluk'a gitti

Zelenskiy Ukrayna-Balkanlar Zirvesi için Arnavutluk'a gitti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bu hafta ikinci Ukrayna-Balkanlar Zirvesine katılmak üzere Arnavutluk'a gitti. Bu Zelenskiy'nin Rusya'nın saldırılarının başlamasından bu yana Arnavutluk'a yaptığı ilk ziyaret.

Rusya'nın saldırıları sürerken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy bu hafta ikinci Ukrayna-Balkanlar Zirvesine katılmak üzere Arnavutluk'a gitti.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Igli Hasani Zelensky'nin gelişinin "İkili bağları geliştirmek ve Rusya'nın saldırganlığına karşı verdiği kahramanca mücadelede Ukrayna ile dayanışma içinde olmak açısından çok önemli bir an" olduğunu söyledi.

Zelenskiy, "Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi" için bugün Tiran'da çok sayıda Balkan lideriyle bir araya gelecek.

Bu, Zelenskiy'nin geniş çaplı işgalin başlamasından bu yana Arnavutluk'a yaptığı ilk ziyaret.

İlk zirve Ağustos 2023'te Atina'da yapılmıştı. Burada Zelenskiy Avrupa ve Avrupa-Atlantik entegrasyonu, savunma işbirliği ve güvenliğin yanı sıra ikili konularda ayrı görüşmeleri koordine etmek için Balkan liderleriyle bir araya gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN