Zelenskiy Ukrayna-Balkanlar Zirvesi için Arnavutluk'a gitti

Zelenskiy Ukrayna-Balkanlar Zirvesi için Arnavutluk'a gitti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bu hafta ikinci Ukrayna-Balkanlar Zirvesine katılmak üzere Arnavutluk'a gitti. Bu Zelenskiy'nin Rusya'nın saldırılarının başlamasından bu yana Arnavutluk'a yaptığı ilk ziyaret.

Rusya'nın saldırıları sürerken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy bu hafta ikinci Ukrayna-Balkanlar Zirvesine katılmak üzere Arnavutluk'a gitti.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Igli Hasani Zelensky'nin gelişinin "İkili bağları geliştirmek ve Rusya'nın saldırganlığına karşı verdiği kahramanca mücadelede Ukrayna ile dayanışma içinde olmak açısından çok önemli bir an" olduğunu söyledi.

Zelenskiy, "Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi" için bugün Tiran'da çok sayıda Balkan lideriyle bir araya gelecek.

Bu, Zelenskiy'nin geniş çaplı işgalin başlamasından bu yana Arnavutluk'a yaptığı ilk ziyaret.

İlk zirve Ağustos 2023'te Atina'da yapılmıştı. Burada Zelenskiy Avrupa ve Avrupa-Atlantik entegrasyonu, savunma işbirliği ve güvenliğin yanı sıra ikili konularda ayrı görüşmeleri koordine etmek için Balkan liderleriyle bir araya gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN