Zulme misilleme İsrail'in baskısını artırdı: Filistinli tutukluların koğuşlarına baskın

Zulme misilleme İsrail'in baskısını artırdı: Filistinli tutukluların koğuşlarına baskın

Son dönemde baskısını artıran İsrail güçlerinin, cezaevlerindeki Filistinli tutukluların kaldığı koğuşlara baskın düzenleyip çeşitli baskı ve tecrit yöntemleri uyguladığı öğrenildi. Olay sebebiyle cezaevlerinde gerginlik yaşanırken, Ulusal Esir Hareketi Yüksek Acil Durum Komitesi "Damon, Ofer, Mecdu ve Negev cezaevlerinde esirlerimize yönelik ihlaller hesapsız kalmayacak" açıklamasında bulundu.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine İsrail Ordusu'nun düzenlediği saldırı sonucu aralarında yaşlı bir kadının da bulunduğu 9 Filistinlinin hayatını kaybetmesinin ardından, Doğu Kudüs'ün Neve Yakov mahallesinde bir sinagog yakınlarında, bir Filistinli tarafından düzenlendiği belirtilen silahlı saldırıda sekiz kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İki ülke arasında gerginlik yükselirken, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail Cezaevleri Yönetiminin, İsrail'in Ofer, Mecdu ve Negev cezaevlerinde Filistinlilerin kaldığı koğuşlara baskın düzenlediği bildirildi.

Üzerlerinde psikolojik bir baskı yaratmak için onlarca tutuklunun farklı cezaevlerine ya da koğuşlara nakledildiği ifade edilen açıklamada, bazılarının ise tek kişilik hücrelerde izole edildiği bilgisi verildi.

'BU İHLALLER HESAPSIZ KALMAYACAK'

Açıklamada, İsrail güçlerinin, Filistinli tutuklulara yönelik kışkırtıcı eylemlerini tırmandırdığı ve tutukluların, İsrail güçlerinin, söz konusu tacizleri karşısında büyük bir gerginlik yaşadığı kaydedildi.

Ulusal Esir Hareketi Yüksek Acil Durum Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada da "Damon, Ofer, Mecdu ve Negev cezaevlerinde esirlerimize yönelik ihlaller, hesapsız kalmayacak" ifadesine yer verildi.

İsrail cezaevlerinde 29'u kadın, 150'si çocuk yaklaşık 4 bin 700 Filistinli tutuklu bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN