İsrail saldırısında 9 Filistinli öldürüldü

İsrail saldırısında 9 Filistinli öldürüldü

Filistin’in Batı Şeria bölgesinde bulunan Cenin bölgesinden tanıklara ve sağlık görevlilerine göre, İsrail güçleri silahlı çatışmalar sırasında dokuz Filistinliyi öldürdü ve birkaç kişiyi de yaraladı. Son saldırılarla beraber yılbaşından bu yana İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinli sayısı 29’e çıktı.

Batı Şeria’nın en büyük şehirlerinden biri olan Cenin, İsrail'in artan Filistin direnişini bastırmak amacıyla geçen yıl boyunca baskınların yoğunlaştırdığı bölgeler arasında yer alıyor. Son saldırıyla ilgili açıklama yapan İsrail ordusu, Cenin'de bir operasyon sürdürdüğünü doğruladı, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

HAMAS AÇIKLADI

Cenin şehrindeki son saldırılarda hayatını kaybeden üç kişinin ve yaralananların kimlikleri açıklanmazken, Hamas ve Filistin İslami Cihad Hareketi, güçlerinin İsrail birlikleriyle savaştığını açıkladı.

Ocak ayında işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail güçleri tarafından düzenlenen baskınlarda öldürülen Filistinli sayısı, beşi çocuk olmak üzere 29'e yükseldi. 2022'de bu tür baskınlarda çoğu sivil olmak üzere 170'ten fazla Filistinli öldürüldü.

‘TANSİYONU YÜKSELTME ZAMANI’

Saldırının ardından açıklama yapan Fetih ve İslami Cihad hareketleri İsrail güçlerine tepki gösterdi. Fetih Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada, Filistin topraklarında genel greve gidilmesi ve İsrail'e karşı tansiyonun yükseltilmesi çağrısında bulunularak "Dökülen kanlara karşılık her yönde harekete geçmemiz; bugünü grev ve İsrail'le temasın olduğu her caddede tansiyonu yükseltme günü ilan etmemiz gerekiyor" şeklinde kaydedildi.

İslami Cihad Hareketi ise İsrail'in Cenin'deki askeri operasyona son vermemesi halinde Gazze Şeridi'nin savaşa girebileceği uyarısında bulundu.

DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "İsrail kuvvetlerince bugün sabah saatlerinde Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’na düzenlenen baskın sırasında çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Özellikle Batı Şeria’da giderek daha da artan gerilimden ve artık neredeyse her gün yaşanan can kayıplarından derin endişe duyuyor ve sivillerin ölümlerine yol açan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN