Dünyanın ilk Kur'an Parkı Dubai'de açıldı

Dünyanın ilk Kur'an Parkı Dubai'de açıldı

Dünyanın ilk Kur'an Parkı, Dubai'de hizmete girdi. 'Al-Quran Park' olarak isimlendirilen park, 64 hektarlık bir alanı kaplıyor. Kur'an Parkı'nın en dikkat çekici noktalarından ikisi 'Cam Ev' ile 'Mucizeler Mağarası'. Bunları dışında parkta birkaç gölet, yürüyüş ve bisiklet parkuru, altında oturup telefonların şarj edebileceğini güneş paneli ağaçları bulunuyor.

Dünyanın ilk Kur'an Parkı Dubai'nin Al-Khawaneej bölgesinde 30 Mart'ta hizmete girdi. 'Al-Quran Park' olarak isimlendirilen park, 64 hektarlık bir alanı kaplıyor. Çocuklara, ailelere, İslam'ı tanımak isteyen tüm ziyaretçilere güzel bir vakit geçirmek imkanı sağlayan park, aynı zamanda İslam'ın güzelliklerini ve Kur'an-ı Kerim'in mucizevi içeriğini tanıma fırsatı sunmayı amaçlıyor.

Bidünyahaber.ogr sitesindeki habere göre, Kur'an Parkı'nın en dikkat çekici noktalarından biri 'Cam Ev' olarak adlandırılan bölüm. Bu evin içinde Kur'an ve sünnette adı geçen 29 farklı bitki, uygun ekolojik şartlar sağlanarak yetiştiriliyor ve ziyaretçilerin gözlemlerine sunuluyor. 

19-07/06/30.jpegCam evde görebilen bitkilerden bazıları şunlar: İncir, nar, zeytin, mısır, demirhindi, buğday, siyah kına, ud ve aloe vera.

Burada yer alan bitkiler hakkındaki bilgileri, Kur'an ve sünnette nerelerde geçtiğini işaretlenmiş bir şekilde cam evde bulunabiliyor.

19-07/06/31.jpegMağaranın içinde duvarlara yansıtılan videolarla mucizeler hakkında insanlara bilgiler sunuluyor. 

Park'ta bulunan diğer mekan ise Mucizeler Mağarası. Bu bölümde; Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı mekan olan Hira Mağarası canlandırılıyor. Mağaranın içinde duvarlara yansıtılan videolarla mucizeler hakkında insanlara bilgiler sunuluyor. Hz. İbrahim'in kuşu diriltmesi, Hz. Musa'nın denizi ikiye yarması, Hz. İsa'nın çamurdan kuş yaratması ve daha birçok mucize bu mağaranın içinde anlatılıyor.

Cam Ev ve Mucizeler Mağarası dışında, parkın etrafı çiçekler, meyve bahçeleri ve yeşilliklerle çevrili. Aynı zamanda parkta birkaç gölet, yürüyüş ve bisiklet parkuru, altında oturup telefonların şarj edebileceğini güneş paneli ağaçları bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN