Dursun Özbek'ten Roma polisiyle ilgili flaş iddia

Dursun Özbek'ten Roma polisiyle ilgili flaş iddia

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Lazio maçı sırasında, öncesinde ve sonrasında yaşananlar nedeniyle İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne mektup yazdı. Özbek mektupta "Kadınlara, kapalı odalarda üst araması bahanesiyle resmen taciz uygulandı" ifadelerini kullandı.

Lazio-Galatasaray maçı öncesinde meydana gelen olaylar Sarı Kırmızılı Yönetimi harekete geçirdi.

Galatasaray yönetimi çağrıda bulundu

Roma'daki maç öncesinde stada girişte Galatasaraylı taraftarlar ve Türk basın mensuplarına yönelik adeta işkenceye dönüşen eylemlerden ötürü Galatasaray Yönetimi hiç vakit kaybetmeden çağrıda bulundu.

Türk taraftarlara taciz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek İtalya'dan döndükten sonra Yönetim Kurulu ile acil toplantı yaparak durum değerlendirmesinde bulundu ve İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne uyarı mektubu yazdı. Mektupta ayrıca Türk taraftarlara yönelik tacize varan hareketlere karşılık İtalyan Hükümeti'nin sorumlular hakkında gerekli işlemi yapmak için harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

Başkan Dursun Özbek'in bizzat ıslak imzasıyla gönderilen mektup aynen şöyle;

"Sayın Luigi Mattiolo,

İtalya Büyükelçiliği, Ankara

Sayın Büyükelçi,

Spor, ülkeler arası ikili ilişkileri kuvvetlendiren, toplumların kaynaşmasına vesile olan, barış ve dostluğa aracılık eden çağımızın en güçlü sosyal faaliyetlerinin ve iletişim araçlarının başında yer almaktadır.

25 Şubat 2016 akşamı, Lazio ile Galatasaray arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşması için, sizin de doğduğunuz kent olan Roma'ya giden binlerce Galatasaray taraftarı, bu duygularla tribündeki yerlerini alma arzusundaydı. Ancak, yasal olarak İtalya'ya girmiş olmalarına, belirtilen toplanma yeri ve ulaşım düzenlemelerine uymalarına, ellerinde biletleri bulunmasına, biletlerde isimleri, pasaport numaraları yer almasına rağmen, Roma polisinin keyfi uygulamaları sebebiyle maçın büyük bölümünü izleyemediler. Şiddete ve hakarete maruz kaldılar. Kadınlara, kapalı odalarda üst araması bahanesiyle resmen taciz uygulandı. Tek amaçları tribünden gönül verdikleri takımı izlemek olan çocuklar bile uygulanan kontrolsüz şiddetin mağduru oldu.

Sadece taraftarlarımız değil, görev yapmak üzere Roma'da bulunan Türk basın mensupları da benzer sıkıntılar yaşadılar.

Galatasaray Spor Kulübü olarak taraftarımıza ve basın mensuplarına yönelik bu insanlık dışı muameleyi kabul etmiyor, yaşananları şiddetle kınıyoruz.

Rönesans'ın beşiği, Akdenizli sıcak insanların ülkesi İtalya'ya yakışanın bu olmadığına inanıyor ve zat-ı alinizden, yaşanan sıkıntılarda sorumluluğu bulunan yetkililerin gerekli uyarı ya da cezayı alması için, hükümetiniz nezdinde girişimde bulunmanızı talep ediyoruz.

Saygılarımızla."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN