EBA TV kapanacak mı? MEB uzaktan eğitim yazın devam edecek mi? EBA yayını yazın bitecek mi?

EBA TV kapanacak mı? MEB uzaktan eğitim yazın devam edecek mi? EBA yayını yazın bitecek mi?

MEB EBA TV yaz aylarında yayın yapacak mı? EBA kapanacak mı? sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı dolayısıyla uzaktan eğitim modeline geçen okullar için kurulan EBA TV'nin, 19 Haziran 2020 Cuma günü eğitim sezonunun sona ermesinin ardından yaz aylarında yayın yapıp yapmayacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

'EBA TV yazın kapanacak mı?', 'EBA yayını devam edecek mi?', 'MEB uzaktan eğitim ne zaman bitecek?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaz aylarında da EBA'nın yayına devam edeceğini belirterek, "Yaz aylarında da EBA TV ve EBA internetteki faaliyetlerimiz dolu dolu geçecek" dedi. Detaylar haberimizde...

MEB EBA TV YAZ AYLARINDA KAPANACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs (corona virüs) salgını nedeniyle il ziyaretlerinin iptal olması üzerine dijital ortamdan gerçekleştirilen 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları' kapsamında, Çankırı ve Bitlis'teki eğitimcilerle videokonferansla bir araya geldi.

Yaz aylarında EBA'nın zengin içerikle yayına devam edeceğini belirten Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Yaz aylarında da EBA TV ve EBA internetteki faaliyetlerimiz dolu dolu geçecek. Okuma yazma konusunda sorun yaşayan ilkokul 1'inci sınıftaki öğrencilerimizden tutun da üniversiteye hazırlanan 12'nci sınıftaki gençlerimize kadar. Herhangi bir hobi konusunda eğitim almak isteyen yetişkinlere, anne baba eğitimlerinden öğretmen eğitimlerine kadar çok zengin içeriklerimiz olacak. Ben orta vadede çocukların bazı dersleri uzaktan almasını istiyorum. Sürekli teorik dersler olmamalı okulda. Bir boşluk olmalı. Ve o boşlukta da çocuklar sosyalleşmek için arkadaşlık için atölyelerde vakit geçirmek için zamana ihtiyaç duyuyorlar. Bu vesileyle de uzaktan öğretimin altyapısını iyileştirmekle ilgili de büyük bir proje başlattık. Türkiye'nin dünyada uzaktan eğitim alt yapısı en iyi birkaç ülkeden biri olacağını şimdiden müjdeleyebiliriz."

"DAHA YUMUŞAK GEÇİŞ YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Selçuk, meslektaşlarına yüz yüze eğitim başladığında devreye girecek uyum çalışmaları konusunda da bilgi verdi. Oyun temelli bakış açısını çok önemsediğini belirten Selçuk, "Okullar açıldığında Eylül ayında çocuklarımızın oyun temelli bir uyum ve adaptasyon süreci geçirmelerini istiyoruz. Bunun için de bazı etkinliklerle ilgili kitapçıklar hazırladık, öğretmen eğitimi planlıyoruz. Çocuklarımızın uyum sürecinin kolaylaşması için hangi faaliyetler hangi yaş grubunda nasıl yapılabilir bununla ilgili kitaplar dokümanlar hazırladık. Böylece daha yumuşak bir geçiş yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

"YATIRIMLARIMIZ BAŞLADI"

Selçuk, Bitlis'teki eğitimcilerle yaptığı görüşmede ise "Gördük ki başka bir dünya geliyor ve biz çocukları bu dünyanın geleceğine göre yetiştirmeliyiz. Bu yeni süreçte Türk milli eğitim sisteminin uzaktan eğitimi de içine alan şekilde yeniden tasarlanması gerekiyor. Biz buna bir yıl önce başlamıştık. Salgın döneminde birçok ülkeden daha hızla harekete geçerek ulusal düzeyde uzaktan eğitimi gerçekleştirebilmemizin sebebi de bu çalışmalarımız. Bizim dijital eğitim alt yapımızın güçlenerek devam ettiğini göreceksiniz. Yatırımlarımız başladı" dedi.

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA girişi için birçok seçenek bulunuyor:

* giris.eba.gov.tr adresi üzerinden

* e-Devlet'ten

* MEBBİS'ten

* e-Okul'dan

* EBAKOD ile giriş yapılabilir.

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

EBA TV'Yİ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

EBA ÖĞRETMEN GİRİŞİ

Tam adı 'Eğitim Bilişim Ağı' olan EBA'ya öğretmenlerin girişi öncelikle kişisel MEBBİS şifreleri ya da e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleri ile rahatlıkla girebilecektir.

Ayrıca MEBBİS şifreleri haricinde Milli Eğitim Bakanlığı'na ait internet sitesinden, öğretmenlere çok daha detaylı olarak özel EBA kullanım simülasyonlarını da yayımlandı ve bu simülasyonlar yardımı ile öğretmenler, bu konuda ayrıntılı bilgiye bu videolardan kolaylıkla ulaşabileceklerdir.

EBA VELİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA sistemine veli olarak giriş yapabilmek için öncelikle e-devlet kullanıcı adı ve şifresi kullanılacaktır. Siteye girdiğinizde öncelikle üstteki menüden 'Veli Girişi'ni seçmelisiniz. Bu işlemden sonra sistem sizi otomatik olarak e-Devlet sistemine yönlendirecek. Açılan sayfada TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle giriş yaptığınız zaman karşınıza EBA Veli Sistemi ana ekranı çıkacaktır. Henüz e-Devlet şifresi olmayan velilerin ise, PTT şubelerinden bu şifreyi edinmeleri gerekmektedir. Eğer, birden fazla öğrencinin velisi iseniz öncelikle sol üst köşede yazan ismin yanına bulunan 'ok' butonuna basarak, durumunu kontrol etmek istediğiniz öğrenciyi seçmelisiniz.

Ekranın sağında bulunan takvimden çocuğunuzun göreceği etkinliklerini, çalışmalarını, tatil günlerini ve yazılı sınavlarını kolaylıkla takip edebilirsiniz. Bunların haricinde ekranın solunda bulunan menüden 'dersler' butonuna bastığınızda öğrencinin aldığı tüm dersler karşınıza çıkacaktır. Burada öğrenmek istediğiniz dersi seçip konu detayına tıkladığınızda, çocuğunuzun ilgili konularda yer alan içeriklerdeki performans durumunu ve tamamlama yüzdesini görebileceksiniz. Çocuğunuz ders içeriklerini tamamladıkça konu tamamlama yüzdesi artacaktır. Sayfada bulunan konu performansı ise çocuğunuzun bir konuda yer alan sınavlardaki ve testlerdeki performansıyla ilişkilidir. O derse ait ödevi var ise bu ekrandan derslerinin altındaki ödev uyarılarını rahatlıkla görebilirsiniz.

EBA YENİ ŞİFRE ALMA

Online eğitimde şifre almak için sırasıyla 'EBA Giriş' ekranında Öğrenci → EBA şeklinde bir yol izlemek gerekiyor. Açılan ekranda yer alan 'Şifremi Unuttum' linkine tıklayın. TC kimlik numaranızı girin. Bir doğrulama yöntemi seçin.

e-Posta seçtiyseniz:

Sisteme kayıtlı e-posta adresini gir ve 'Gönder' butonuna basın (Sisteme kayıtlı e-posta adresi yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve 'Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum' bölümünden yardım alarak şifrenizi yeniden oluşturabilirsin).
e-Postanıza gelen doğrulama kodunu girin ve 'Gönder' butonuna basın.
Yeni şifreyi belirleyin ve 'Kaydet' butonuna tıklayın.

Cep telefonu seçtiyseniz:

Sisteme kayıtlı cep telefonu numarasını girin ve 'Gönder' butonuna basın (Sisteme kayıtlı cep telefonu numarası yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve 'Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum' bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).
Cep telefonuna gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna basın.
Yeni şifreyi belirleyiz ve 'Kaydet' butonuna tıkla.

EBA ŞİFRE YENİLEME (YENİ ŞİFRE) EKRANI İÇİN TIKLAYIN

EBA KOD NASIL ALINIR?

EBA kod, öğretmenlerin etkileşimli tahtalarda EBA’ya giriş yaparken kullanabilecekleri tek kullanımlık bir şifredir. Bu şifreyi kullanmak için aşağıdaki yollar izlenir.

RESMİ VE ÖZEL OKULLARDA TELAFİ EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN