Ebru Şallı’nın Günaydın’a yaptığı açıklamalar şöyle:
Spor yapan kişiler nasıl beslenmeli?
Ebru Şallı'ya "Spor yapan kişiler nasıl beslenmeli?" diye sorduğumda altını çizerek diyetlere karşı olduğunu söyledi. Her şeyden az az yemek gerektiğini ve sağlıklı beslenmenin yaşam biçimi haline getirilmesinin şart olduğunu anlattı. Aksi takdirde kilo almanın kaçınılmaz olacağından bahsetti. Bunun üzerine "Peki ya çikolata?" diye sormaktan kendimi alamadım. O da bunun üzerine "Elbette çikolata yenilebilir. Çikolatanın sağlıklı yanları da var. Öncelikle mutlu ediyor; yenmezse olmaz" dedi. Çikolatadan vazgeçmek gerçekten hepimiz için çok zor, bunu duymak hepimiz için şahane oldu.
Asitli içeceklerden uzak durulmalı
Ebru Şallı, "Zararlı yiyecekleri zaten hiç sevmem, asitli içecek hele hayatımda hiç içmedim" deyince "Aa çocuklar ne diyor bu duruma?" diye sordum. O da "Ee tabii ki onlar da asitli içecekler içmiyor ve zararlı yiyecekler yemiyor" dedi. Gerçekten bravo! Zaten Ebru Şallı mutfakla çok ilgilenen bir kadın olduğu için evde de sürekli sağlıklı yemekler pişiyor. Bu sayede çocuklarını da sağlıkla büyüyor.
Pilates ile 30-40 kilo verenler var
Pilates yapan kişi, pilatessiz yapamaz. Pilatesin dünyanın en hızlı cevap veren spor olduğunu söyleyen Ebru Şallı, "Başım ağrıdığında pilates yapıyorum, hemen geçiyor" diyor. "Bu spor doğru nefes almayı öğretiyor, ruha da müthiş bir güzellik katıyor" diye ekliyor. Pilatesle 30-40 kilo verdirdiği kişiler olduğunu söyleyince ağzım açık kaldı. Ancak "Bence kilo vermek pilatesin en önemsiz özelliği" dedi. Pilatesle bu kadar uğraşan annenin çocuklarının da evde pilates yaptığını düşünmemek elde değil. Çocuklarla evde pilates yaptıklarını öğrendim. Çocukların böyle büyümelerine şaşmamak gerek.
Ayakkabı seçimi çok önemli
Ebru Şallı son olarak spor yaparken ayakkabı seçiminin çok önemli olduğundan bahsederek "Özellikle topla yapılan pilateste ayakkabının rahat olması şart" dedi. Spor ayakkabılarını; yürüyüş, koşu ve günlük olarak ayırdığını söyleyen Şallı'ya "Evde 300 çiftten fazla ayakkabı vardır o zaman" dediğimde "Vardır ama sürekli çevremdeki insanlara ayakkabılarımı veriyorum" dedi. Sağlıkla kalın!
Ebru Şallı’dan sağlıklı yaşam tüyoları
Pilatesten vazgeçmeyin
Spor yaparken doğru ayakkabı seçin
Az az istediğinizi yiyin
Çikolata yiyin
Katı yağlardan uzak durun
