EFT ne zaman geçer? 15 Temmuz EFT yapılıyor mu?

EFT ne zaman geçer? 15 Temmuz EFT yapılıyor mu?

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle resmî tatil yapan Türkiye’de vatandaşlar, ‘’EFT ne zaman geçer? 15 Temmuz EFT yapılıyor mı?’’ sorularına yanıt aramaya başladı. Bankaların resmî tatil vesilesiyle kapalı olduğu 15 Temmuz Çarşamba günü EFT işlemleri ile ilgili daha önceden açıklama yapılmıştı.

Hastane, eczane, kargo ve PTT şirketleri gibi bankalar da 15 Temmuz 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde kapalı… İnternet bankacılığı, mobil uygulama ve ATM üzerinden bankacılık işlemlerini yapmak mümkün hâle geldi. Havale işlemleri de her dakika yapılırken, ‘’15 Temmuz’da EFT yapılıyor mu? EFT ne zaman geçer?’’ soruları gündem oldu.

EFT NE ZAMAN GEÇER?

15 Temmuz 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle kapalı olan bankalarda EFT işlemleri bir gün sonraya aktarılır. Bankalar kapalı olduğundan önümüzdeki ilk çalışma saati içerisinde yaptığınız EFT işlemleri gerçekleşecektir.

İŞLEM ÜCRETİ

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından EFT ücretleri belirlendi. EFT işlemlerinden alınabilecek ücret, işlem tutarının bin Türk lirası ve altında olması hâlinde mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı vesilesiyle yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 1 Türk lirasını, ATM’den yapılan işlemlerde 2 Türk lirasını, diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise 5 türk lirasını ve üzerini geçmeyecek.

EFT NEDİR?

EFT, büyük kolaylıklar sağlamasından ötürü en çok tercih edilen para transfer yöntemidir. Birçok anlamda kolaylıklar sunmaktadır. Merkez Bankası tarafından düzenlenen bu işlemde Türk lirası cinsi paraların bankalar arasında transferi sağlanmaktadır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

15 TEMMUZ’DAN DOLAYI BİRÇOK KURUM KAPALI

15 Temmuz resmî tatil olduğu için bankalar, kargo şirketleri, aile hekimlikleri, sağlık ocakları ve eczaneler kapalı. Hastanelerin acil bölümleri hizmet vermeye devam ederken, eczaneler ise nöbetçilik sistemiyle çalışmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN