Ejder meyvesi nedir? Nereden bulabiliriz? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir?

Ejder meyvesi nedir? Nereden bulabiliriz? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir?

Ejder meyvesi nedir? Ejder meyvesini nereden bulabiliriz? Nasıl tüketilir? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? soruları gündemde. Pek çok faydası olan Ejder Meyvesi hakkında merak edilen her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

Ejder Meyvesi olarak bilinen Pitaya sık sık merak konusu oluyor. Haberimizde 'Ejder meyvesi nedir? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Ejder meyvesini nereden bulabiliriz? Nasıl tüketilir?' sorularının yanıtını bulabilirsiniz. Tamesi 10 ile 16 lira arasında olan Ejder Meyvesi özellikle uzakdoğu ilkelerinde yetiştirilmektedir. Türkiye'de Mersin'de yetiştirlmeye başlanan Ejder Meyvası hakkındaki tüm detayları merak edenler için derledik...

Türkiye'de Mersin ilinde birçok kişiye gelir kapısı olan Ejder Meyvası olarak bilinen Pitaya'nın pek çok faydası var. Ejder Meyvası aslında bir kaktüs türüdür. Yetişen ülkeler ve buna bağlı olarak iklim şartlarına göre birçok türü olan Pitaya'nın içerdiği vitaminler açısından çok faydalı bir meyvedir. Tanesi 10-16 liraya satılan ejder meyvesinin nereden bulunabilineceği merak ediliyor.

Türkiye'de de satışı başlayan  Ejder meyvesi diğer adıyla pitaya yavaş yavaş hayatımıza girmeye başladı. Ejder Meyvasının fiyatı fazla olduğu için kilo ile alınmayıp tane ile satılmaktadır. 

EJDER MEYVASI - PİTAYA KÖKEN OLARAK NEDİR?

Kaktüsgiller ailesinden bir bitkinin meyvesi olan pitaya ya da bilinen diğer bir adıyla ejder meyvesi, pembe, kalın ve farklı kabuğunun altında susama benzer siyah çekirdekleri olan beyaz ya da kırmızı bir meyve.

18-09/03/ejder-meyvasi.jpg

EJDER MEYVASI TÜRKİYE'DE YETİŞİYOR MU? 

Türkiye'de, özellikle Mersin'de yetiştiriliyor. Pitaya meyvası dünyada en çok Meksika, Orta ve Güney Amerika, Endonezya, Vietnam, Malezya gibi birçok farklı ilklim ve coğrafyada yetiştiriliyor. 

EJDER MEYVASI HANGİ İSİMLER İLE BİLİNMEKTE 

İsmine gelince, henüz ülkemizde yeni yeni bilinirliği arttığı için farklı kültürlerin etkisiyle pitaya, pitahaya, ejder meyvesi, çilek armudu, kaktüs meyvesi ya da dragon fruit olarak anılabiliyor.

18-09/03/ejder-meyvasi-nedir.jpg

EJDER MEYVASININ FAYDALARI NELERDİR? 

Ülkemizde en çok meyvesi beyaz olan Ejder meyvasına raslanırken içi kırmızı olanlarda var. Ejder meyvasının belli başlı faydaları...

• Pitaya, içinde bolca C vitamini bulunduğu için bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

• Yine C vitaminin etkisiyle güçlü antioksidan özellik gösteriyor, vücuda serbest radikallerin girmesini önleyerek bizi hastalıklardan koruyor.

• Pitayanın içinde kalsiyum da oldukça fazla olduğundan kemiklerin gelişimi ve sağlığı açısından olumlu etkilerde bulunuyor.

• Kan basıncını düşürdüğünden yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkların önüne geçiyor, iyileşme sürecine destek oluyor.

• Bol miktarda likopen içeren pitaya, likopenin etkisiyle kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.

• Çözülebilir lifler, potasyum ve düşük şeker oranıyla Tip 2 diyabet hastalığının da önemli destekçilerinden oluyor.

• Kalorisi yok denecek kadar az olması yetmezmiş gibi bir de lifli yapıda olması sayesinde zayıflamaya yardımcı oluyor.

• Vucudun nem dengesini koruması nedeniyle özellikle cilt kuruluğu yaşayanlar için en doğal çözümlerden oluyor.

• İçindeki potasyum sayesinde göz sağlığına da destek olmayı unutmayan pitaya, özellikle göz kuruluğu çekenlere çok fayda sağlıyor.

EJDER MEYVASI NERELERDE BULUNUR? 

Pitaya, tropikal bir bitki olduğu için tüm dünyaya baktığımızda genel olarak sıcak iklimlerde yetiştiriliyor. 

Ülkemizde de Mersin ve çevresinde üretimi yapılmaya başlanmıştır. Mersin'den Türkiye'deki farklı şehirlere ulaştırılan bu meyveyi, tropikal meyvelerin satıldığı büyük marketlerde ya da manavlarda bulabilirsiniz.

18-09/03/pitaya-ejder-meyvasi.jpg

EJDER MEYVASI NASIL TÜKETİLİR? 

Ejder Meyvası bildiğimiz meyvalar gibi tüketilir. Dilerseniz kabuk kısmını ayırıp içindeki siyah-beyaz kısmı tıpkı bildiğiniz meyveler gibi afiyetle yiyebilirsiniz. İçindeki siyah çekirdekleri çıkarmaya çalışmayın, tıpkı kivide olduğu gibi onu çekirdekleriyle yemelisiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN