Ekmek arası ıspanağı paylaşınca işten atılan işçiye İBB sahip çıktı

Ekmek arası ıspanağı paylaşınca işten atılan işçiye İBB sahip çıktı

İstanbul Bakırköy’de çalıştığı metro şantiyesinde öğle yemeği olarak dağıtılan ekmek arası ıspanak görüntülerini paylaşınca işten çıkarılan Bedirhan Aslan’a İBB sahip çıktı. Uzun süre işsiz kalan Aslan, İBB’ye bağlı bir firmada güvenlik görevlisi olarak işe alındı.

İstanbul Bakırköy’de Bayburt Grup’un yüklenici olduğu metro inşaatında çalışan işçilere pandemi sürecinde öğle yemeği olarak ekmek arası ıspanak gönderilmiş, yemeği kabul etmeyen işçilerden Bedirhan Aslan bunu sosyal medya hesabından paylaşınca işten çıkarılmıştı.

Cumhuriyet'ten Kayhan Ayhan'ın haberine göre; Aslan, “Sabah 8, akşam 7 çalışıyoruz o zor koşullar altında ben de bunu sosyal medyada paylaştım hakkımızı aradım. Bunu gündeme getirdiğim için de şirket benim çıkışımı verdi. Yol ücreti vermediler maaşı bekle dediler ve aynı gün şantiyeye terk et dediler” diyerek yaşadıklarını anlatmıştı.

Uzun süre işssiz kaldığın söyleyen Aslan, “Şimdi Mardin’de ailemle beraberim. 6 kişilik bir aileyiz ve ailede çalışan hiç kimse yok. Evimiz kira, herhangi bir gelirimiz yok. Yardıma ihtiyacımız var. Hem benim hem ailemin bu mağduriyetliğin duyulmasını istiyorum. Mardin’de olduğumuz için iş imkanları çok kısıtlı. Sesimizin duyulmasını istiyorum” diyerek yardım istemişti.

İBB'YE BAĞLI FİRMADA İŞE BAŞLADI

Aslan, dün sosyal medya hesabından “MÜJDEM VAR SİZE” diyerek paylaştığı mesajında iş bulduğunu açıkladı.

Aslan, “Chp milletvekili sayın @AvTuranAydogan girişimiyle @istanbulbld bağlı bir firmada güvenlik görevlisi olarak işe alındım bu destek ve katkılarından dolayı kendilerine teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum. Burda bana destek çıkan sesimi duyurmaya çalışan bütün gazeteci muhabir güzel insanlarada sonsuz sevgilerimi saygılarımı arz ediyorum iyiki varsınız teşekkür ederim sizlere” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN