0 TL doğalgaz faturası için flaş açıklama! Tarih verildi: BOTAŞ'tan tüm abonelere duyuru

0 TL doğalgaz faturası için flaş açıklama! Tarih verildi: BOTAŞ'tan tüm abonelere duyuru

BOTAŞ, Haziran ayı için doğal gaz tarife tablosunu duyurdu. Karadeniz gazının sisteme entegrasyonuyla birlikte, 31 Mayıs tarihine kadar ücretsiz olan doğal gaz fiyatları, Haziran ayında herhangi bir tarife değişikliğine tabi tutulmadı. Fiyatlar sabit kalırken, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 31 Mayıs 2024 tarihine kadar her ay 25 metreküp doğal gaz ücretsiz olarak verilecek. Bu uygulama 1 yıl boyunca devam edecek. Ayrıntılar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz gazının sisteme entegrasyonu töreninde yaptığı açıklama doğrultusunda, geçtiğimiz ay doğal gaz kullanımının 31 Mayıs'a kadar ücretsiz olduğu ve 1 yıl boyunca aylık 25 metreküp doğal gazdan ücret alınmayacağı duyurulmuştu. Bu karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve milyonlarca vatandaşa 0 Türk Lirası doğal gaz faturası gönderilmişti.

Bu uygulama, vatandaşların ekonomik olarak rahatlamasına katkı sağlamayı hedefliyor. Doğal gaz kullanımının ücretsiz olması ve düşük tüketim miktarı üzerinden ücret alınmaması, ailelerin enerji giderlerini azaltarak bütçelerine bir nefes aldırıyor.

Özellikle kış aylarında doğal gaz tüketimi artış gösteren evlerde, bu uygulama ailelerin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılarken mali yüklerini azaltmayı amaçlıyor. 1 yıl boyunca aylık 25 metreküp doğal gazdan ücret alınmaması, düşük tüketimli evler için önemli bir avantaj sağlıyor.

1000 METREKÜP FİYATI 4,080 TL OLARAK BELİRLENDİ

doğalgaz

Doğal gaz fiyatlarına ilişkin olarak BOTAŞ'ın Haziran ayı için yaptığı açıklama sonrasında zam ya da indirim olup olmayacağı merak ediliyyordu. BOTAŞ, Haziran itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve konut abonelerinin tarifesinde herhangi bir değişiklik yapmadığını duyurdu.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, Haziran ayında mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimine yönelik tarifeler sabit kaldı. Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulanacak satış fiyatı ise 1000 metreküp doğal gaz için 4,080 Türk Lirası olarak belirlendi.

Sanayi aboneleri için kademe 1'de 1000 metreküp doğal gaz fiyatı 7,124 Türk Lirası, kademe 2'de ise 9,478 Türk Lirası olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 10,000 Türk Lirası olarak açıklandı.

BOTAŞ'ın duyurusunda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları baz alındığında, ülkemizde konutlarda hala Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının uygulandığı" ifadesine yer verildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN