1 milyon liranın altında 8 marka kaldı! Sıfır otomobil alacaklar dikkat: İşte 1 milyonun altında satılan otomobiller

1 milyon liranın altında 8 marka kaldı! Sıfır otomobil alacaklar dikkat: İşte 1 milyonun altında satılan otomobiller

Sıfır otomobil alacaklar bu listeye bakmadan almasın. Değeri 1 milyon liranın altında 8 marka kaldı. Peki, hangi otomobil modelleri 1 milyon liranın altında satıyor? İşte o modeller...

BURAK ÖZTOPRAK

Son yıllarda hızla artan sıfır otomobil fiyatları, tüketiciyi bezdirdi. Paylaşılan fiyat listelerine göre 1 milyon liranın altında sadece 8 model kaldı. Sıfır otomobil alacaklar bu listeye bakmadan almasın. İşte ucuz sıfır otomobiller...

OTOMOBİLLERDE YÜKSEK VERGİ

Türkiye'de otomobil piyasası, vergi yükünün ağırlığı altında eziliyor. 800.000 TL'nin altında sıfır kilometre bir otomobil bulmanın artık mümkün olmadığı bu dönemde, 1 milyon TL altındaki araçların bile neredeyse lüks sayılabilecek fiyatlara sahip olması dikkat çekiyor. Hyundai i10'dan MG ZS'ye kadar uzanan model yelpazesi 806.000 TL ile 994.000 TL arasında değişen fiyatlarla sınırlı kalıyor. Bu fiyatlandırmanın ana sebebi, Türkiye'nin otomobil üzerinden aldığı vergilerin Avrupa'da birçok ülkeyi geride bırakması. Türkiye otomobil satışları üzerinden uyguladığı vergi oranlarıyla Avrupa'da lider konumda​​.

2020nin-en-ucuz-ve-en-cok-satan-o-8g99-cover.webp

BİR ARABA KENDİNE ÜÇ ARABA DEVLETE

Sıfır kilometre bir Audi almak isteyen bir müşterinin, araç başına ödediği verginin aracın kendisi kadar olabileceği, hatta "bir araba kendine üç araba devlete" sözüyle ifade edilen vergi yükünün altında ezildiği belirtiliyor​​.

Bu yüksek vergi oranları, Türkiye'deki otomobil piyasasının dünya örnekleriyle kıyaslandığında çok daha yüksek fiyatlarla satılmasına neden oluyor. Araç üzerinden alınan KDV ve ÖTV gibi vergiler, Türkiye'de otomobil sahibi olmayı zorlaştırıyor ve bu durum tüketiciyi olumsuz etkiliyor. Otomobil piyasasındaki bu fiyatlandırma ve vergilendirme politikalarının, hem tüketiciler hem de otomotiv sektörü üzerindeki etkileri, uzun vadede ekonomik ve sosyal sonuçlar doğurabilecek önemli bir konu olarak öne çıkmaktadır.

oto-vadeli-senetle-araba-aqft.jpg

1 MİLYON LİRANIN ALTINDAKİ OTOMOBİLLER:

  • Hyundai i10: 806.000 TL
  • Fiat Egea: 814.900 TL
  • Kia Picanto: 823.000 TL
  • Dacia Sandero: 883.000 TL
  • Citroen C3: 898.000 TL
  • Hyundai i20: 904.000 TL
  • Renault Clio: 906.000 TL
  • MG ZS: 994.000 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN