1 milyon liranız varsa bankada sakın bunu yapmayın! Anında yüzde 23 zarar: Ekonomistler 'büyük hata' diye uyardı

1 milyon liranız varsa bankada sakın bunu yapmayın! Anında yüzde 23 zarar: Ekonomistler 'büyük hata' diye uyardı

1 milyon TL'nin altında parası bulunan yatırımcıya sakın bu hataya düşmeyin uyarısında bulunan uzman isim %23 zarar diyerek açıkladı. 2 ekonomist büyük hata diyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte uzman isimlerden yatırım uyarıları…

FADİME ÇAĞLA TAŞCI

Piyasalarda hareketlilik görülürken uzman isimler de yatırımcılara doğru yatırım tavsiyelerinde bulunmak için uyarılarını peş peşe sıralıyor. 1 milyon TL altında parası bulunan yatırımcıyı “sakın bunu yapmayın” diyerek uyaran uzman isimler işin doğrusunu da anlattı. İşte uzman isimlerden yatırım uyarıları…

“BİRAZ HESAP ÖĞRENİN”

Ünlü Ekonomist Mahfi Eğilmez bir TV kanalında karşısına çıkan durumu takipçileriyle paylaştı. 1 milyon TL'si olan bir kişinin bir yıllığına %42 ile bankaya para yatırması durumunda yılda 420.000 TL faiz kazanacağını belirten uzman isim, o zaman yatırım yapmasına gerek yok ifadelerini kullandı. Enflasyonun %65,1 %42 oranında iken faize bırakan kişilerin değil para kazanmak elindeki parayı da kaybedebileceğini aktaran Eğilmez, “Biraz hesap öğrenin arkadaşlar” sözleri ile tepki gösterdi. Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptı paylaşımda şu ifadeleri yer verdi:

para-hesap.jpg

“Az önce bir tv kanalında 1 milyon TL'si olan bir kişi bir yıllığına % 42 ile bankaya para yatırsa yılda 420.000 TL faiz kazanır, yatırım yapmasına gerek yok dendi. Enflasyon % 65, % 42 faizle bırakın para kazanmayı para kaybedersiniz. Biraz hesap öğrenin arkadaşlar”

“DOĞRUSUNU ÖĞRENİN”

Mahfi Eğilmez’in sözlerine ileti yaparak açıklamalarda bulunan Tunç Şatıroğlu, parayı Enflasyonun altında bir rakamla bankaya faize bırakan kişilerin yattığı yerden parasının reel olarak değer kaybedeceğini söyledi. Şatıroğlu, sosyal medya hesabı X üzerinden şu sözleri dile getirdi:

tunc-satiroglu.jpg

“Parayı enflasyonun altında faizle bankaya yatırırsanız yattığınız yerden paranız reel olarak değerini kaybeder. Enflasyon lobisinin en sevdiği argümanlardan biri enflasyonun altında faiz alsanız bile para kazandığınız yalanını sanki doğruymuş gibi anlatmaktır. Doğrusunu öğrenin.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN