1 Ocak geldi patır patır zam yağdı! Ankara, Nevşehir, Bursa.. Zamlar cepten girmeden buhar oldu

1 Ocak geldi patır patır zam yağdı! Ankara, Nevşehir, Bursa.. Zamlar cepten girmeden buhar oldu

1 Ocak itibariyle patır patır yağan zamlar vatandaşın canını sıkmaya başladı. Ankara, Nevşehir, Bursa derken zam haberlerinin de ardı arkası kesilmiyor. Asgari ücrete zam yapılması iyiydi diyen vatandaş ise şimdiden tepkisini göstermeye başladı. İşte detaylar…

1 Ocak itibariyle ekmek fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın tepkisi ile karşı karşıya kalıyor. Ankara derken Nevşehir ve Bursa'dan da zam haberleri gelmeye başladı. Ankara'da alınan kararlar ekmek fiyatlarını 8 TL'ye kadar yükseltti.

EKMEK ZAMLARI PEŞ PEŞE GELDİ

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar'ın başkanlığında gerçekleştirilen Ankara Ticaret İl Müdürlüğü, Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ankara Ticaret Odası ile ANKESOB'a bağlı Odaların temsilcileri ile bir araya gelen Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu pişmiş ekmeğin gramajını 210 gram olarak belirlerken fiyatını ise 8 TL'ye yükseltti. 1 Ocak itibarıyla ekmek fiyatlarını 8 TL'ye satılacağını belirten Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, ekmek gramajının da 200 gramdan 210 grama yükseltildiğini söyledi.

ekmege-zam-yapildi.jpg

BİR ZAM DA BURSA'DAN GELDİ

Bursa'da simit fiyatlarına yapılan zam ile birlikte ekmek zamları da peş peşe geldi. 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 250 gram ekmek fiyatı 10 TL'den raflardaki yerini aldı. 13 Temmuz 2023 tarihinde %50 zamla 5 liradan 7,5 liraya yükselen 210 gram ekmeğin fiyatı %12'lik zam ile birlikte 8,40'den satışa sunulacaktı. Para üstü ve bozuk para derdi nedeniyle 250 gram ekmeğin fiyatı 10 TL'ye yükseltildi.

ekmek.jpg

Maliyetlerin her gün daha da arttığını belirten Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu, "Tezgahlarda aşırı derecede bozuk para sıkıntısı çekiyorduk. Gramı yukarı çekerek 10 lira düz hesap yaptık. Yoksa artan maliyetimizin yüzde 10'unu zor karşılar. Bu bir zam değil. Ekmeğin gramajını 210’dan 250’ye çıkardık. Gramajı artırarak yüzde 12’lik zam yapmış olduk. Tüketici ve üretici arasında orta yolu bulmak istedik" sözlerini dile getirdi.

ekmek-zam.jpg

NEVŞEHİR'DE ZAMLARDAN NASİBİNİ ALDI

Nevşehir'de 200 gram ekmek fiyatı 6 TL 50 kuruştan satılırken 7 lira 50 kuruşa yükseltildi. Fiyat artışlarının nedeni olarak maliyet artışları gösterilirken 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 210 gram ekmeğin 7 lira 50 kuruştan satılmasına karar verildi. Nevşehir simidi 6 tl'ye yükselirken içli pide yapımı da 6 TL 50 kuruştan 10 TL'ye yükseltildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN