10 milyondan fazla araç sattı! 2023 yılının en çok satan otomobil üreticisi açıklandı

10 milyondan fazla araç sattı! 2023 yılının en çok satan otomobil üreticisi açıklandı

10 milyondan fazla araç sattı! 2023 yılında otomotiv sektöründe başarıyla öne çıkan bir marka, yılın en çok satan otomobil üreticisi unvanını kazandı! İşte 2023 yılının en çok satan markası...

2023 yılında otomobil sektöründe satış rekorları kırılmaya devam ediyor. En çok satan otomobil üreticisi unvanı bu kez Toyota'nın oldu. Japon otomotiv devi, geçtiğimiz yıla göre yüzde 7,2 daha fazla satış yaparak 2023 yılında 10.307.395 adet araç sattı. Bu rakam, Toyota'nın kendi rekorunu bir kez daha kırmasını sağladı.

VOLKSWAGEN VE HYUNDAI, TOYOTA'YI TAKİP EDİYOR

Toyota Corolla'yı 200 bin TL indirimli almak için son 13 gün! Yeni yıl zammı öncesi acele edin! - Nokta Gazetesi

Toyota'nın bu başarısının ardından Volkswagen, 2023 yılında 9,24 milyon araç satarak ciddi bir satış performansı sergilemiş olsa da Toyota'nın gerisinde kaldı. Öte yandan Hyundai grubu, 7,32 milyon araç satışı ile Volkswagen'i takip ederek üçüncü sıraya yerleşti.

Volkswagen, Renault, Hyundai, Fiat Ocak 2022 araba kampanyalarında indirim! 244 bin 900 TL'den satışa çıktı - Otomobil Haberleri

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Toyota'nın Corolla modeli büyük ilgi görüyor ve başarı elde ediyor. Bu başarı, Toyota'nın 2023 yılının en çok satan otomobil üreticisi unvanını hak ettiğini bir kez daha gösteriyor. Ancak, Volkswagen'in Toyota'nın hemen ardında yer alması, gelecek yıllarda sıralamanın değişebileceğine işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN