12 ay boyunca devam edecek! Hane başına 1.250 TL ödeme! Her şey e-devlet üzerinden…

12 ay boyunca devam edecek! Hane başına 1.250 TL ödeme!  Her şey e-devlet üzerinden…

Asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte 2024 yılı destek ödemeleri hakkında araştırmalarda hız kazandı. Asgari ücret pek çok farklı alanda etkisini gösterirken Aile Destek programı kapsamında ödenecek tutarlarda merak konusu oldu. Peki, aile destek ödemesi ne kadar olacak? İşte tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek ödemelerinin 2024 yılında ne kadar olacağı merak ediliyor. 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları belirlenirken 2024 yılı Ocak ayı ile birlikte gözler de ödeme rakamlarına çevrildi. Peki, aile destek ödemesi ne kadar olacak? İşte tüm detaylar…

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Asgari ücret rakamları açıklanırken gözler de devlet tarafından sağlanan destek ödemelerine çevrildi. 2024 yılı Ocak aile destek ödemeleri için henüz bir açıklama yapılmadı. Destek ödemeleri hakkında açıklamalar geldiğinde detayları sizlerle paylaşacağız.

para-almak1.jpg

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklama doğrultusunda aile destek ödemesi 8 Aralık 2023 tarihinde hesaplara yatırıldı. Ocak ayı içerisinde ödemelerin ne zaman yatırılacağı henüz belirlenmedi.

paralar-2.jpg

AİLE DESTEK PARASI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde sağlanan destek ödemeleri için başvurulan e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. İkametgah adresine bağlı olarak 3294 sayılı kanun kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN