15 kişi feci şekilde yanarak can verdi! Elektrikli scooterlarla ilgili şoke eden gelişme

15 kişi feci şekilde yanarak can verdi! Elektrikli scooterlarla ilgili şoke eden gelişme

Elektrikli araçlarda kullanım yaygınlaşırken ortaya çıkan tehlikede herkesi tedirgin ediyor. Geçtiğimiz süreçte 15 kişinin yanarak hayatını kaybetmesine neden olan o detay dünya gündemine bomba gibi düştü. Elektrikli scooterlarda şaşırtan detaylar ortaya çıkıyor. İşte elektrikli scooterlarla ilgili son gelişmeler…

Dünya pazarında önemli bir yere sahip olan elektrikli araç bataryaları için çalışmalar farklı bir boyuta taşınıyor. Geçtiğimiz süreçte 15 kişinin yaşamını kaybetmesine neden olan elektrikli scooter olayını ardından batarya güvenliği de daha önemli bir hal almaya başladı. Elektrikli araç bataryası üretiminde 2 sıraya yerleşen BYD ise batarya geliştirme konusunda daha güvenilir bataryalar üretileceğini açıkladı. İşte elektrikli scooterlarla ilgili son gelişmeler…

Dünya genelinde %15.8 pazar payı ile elektrikli araç (EV) bataryası üretiminde ikinci sıradaki dev BYD, iki tekerlekli araçlar için batarya geliştirme yönünde yatırım ve Ar-Ge çalışmalarını artıracağını duyurdu. Şirketin tamamen sahip olduğu batarya yan kuruluşu FinDreams, bugün WeChat üzerinden iki tekerlekli piyasası için güvenilir ve emniyetli bataryalar üreteceğini açıkladı. FinDreams, kapalı alanlarda yerleştirilebilecek bataryalar geliştirmek için çeşitli üçüncü taraflarla işbirliği yapacak. Şirketin misyonu, "İnsanların endişe etmeden batarya kullanmalarını sağlamak" olarak açıklandı.

15 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Bu açıklama, Nanking'in Yuhuatai bölgesinde bir konut binasında çıkan ve 15 kişinin ölümüne, 44 kişinin de yaralanmasına neden olan yangının ardından geldi. Yangının, iki tekerlekli araçların park edildiği alanlarda başladığı iddia ediliyor ve kesin nedeni henüz araştırılıyor olsa da, Çin'de elektrikli scooterların güvenliği konusunda sert bir tartışma başlattı. Bu olayın ardından, birçok Çin şehri, sakinlerin iki tekerlekli araçlarını binaların içinde park etmesini yasakladı.

elektrikli-scooter.jpg

Ulusal Yangın ve Kurtarma Bürosu'nun verilerine göre, 2023 yılında Çin'de 21.000 elektrikli iki tekerlekli yangını rapor edildi, bu da 2022'ye göre %17.4'lük bir artışa işaret ediyor. 2022 yılında 18.000 elektrikli iki tekerlekli yangını yaşanmış ve bu, 2021'e göre %23.4'lük bir artışı temsil ediyordu.

BATARYA GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Geçen yıl yayımlanan "Elektrikli Motosikletler için Lityum-İyon Bataryaların Güvenlik Teknik Özellikleri", bataryanın beklenmedik olaylara maruz kalması gibi çeşitli beklenmeyen durumlar veya özel ortamlar altında batarya performansını kapsıyor. Bu, bataryanın sıkıştırma, titreşim, serbest düşüşler gibi beklenmedik olaylara maruz kalması veya düşük hava basıncı veya aşırı sıcaklıklar gibi özel koşullarda çalıştığı senaryoları içeriyor. Ayrıca, kılıf alev direnci, sap dayanıklılığı ve su geçirmezlik gibi kriterler de özelliklerde belirtiliyor.

byd-batarya-uretimi.jpg

BYD, elektrikli motosikletler konusunda bir miktar tecrübeye sahip. Temmuz 2023'te BYD, Singapur merkezli iki tekerlekli markası Scorpio Electric ile Çin pazarı için ilk elektrikli scooterları X1'i Shenzhen'de monte etmek için bir sözleşme imzaladı.

X1 BYD tarafından üretilmiş olmasına rağmen, BYD'nin LFP bataryası yerine Samsung'dan bir paketle donatıldı. Scorpio Electric, "X1'in geliştirilmesi bizim için çok ileri, ancak BYD ile gelecekteki ürünler için bataryasını kullanmayı tartışıyoruz," dedi.

byd-scorpio-electric.jpg

Ayrıca, BYD 2022'de İspanyol motosiklet markası Nerva ile yeni elektrikli motosikleti için LFP bataryasını tedarik etmek üzere işbirliği yaptı. Nerva Exe E-Scooter, aynı yılın Şubat ayında 5.76 kWh LFP batarya ile piyasaya sürüldü ve %0-80 arası şarjı 3.5 saatte tamamlanabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN