16 milyon emekliye piyango vurdu! Tam 3 artış birden: 4A 4B 4C'linin yeni maaşı artık bu kadar olacak

16 milyon emekliye piyango vurdu! Tam 3 artış birden: 4A 4B 4C'linin yeni maaşı artık bu kadar olacak

Milyonlarca emekli seçimlerin ardından maaşlarına gelecek olan zamma odaklanmış durumda. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zam sözü herkesi heveslendirmiş durumda. 16 milyon emekliye piyango vurdu! Tam 3 artış birden olacak. Yeni zamlı maaşlar belli oldu. 4A 4B 4C'linin yeni maaşı artık bu kadar olacak. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar haberimizde...

Yeni kabinenin ardından gözler emekli maaşlarına çevrilmiş durumda. Seçimden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vermiş olduğu emekli maaşlarına zam müjdesi herkesi heyecanlandırırken gözler Temmuz ayında yapılacak olan zamlara çevrilmiş durumda. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Son dakika olarak duyurdular. 16 milyon emekliye piyango vurdu. Tam 3 artış birden olacak. 4A 4B 4C'linin yeni maaşı artık bu kadar olacak.

16 MİLYON EMEKLİYE PİYANGO VURDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimden önce en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye çıkardıklarını duyurmuştu. Gelen zam sonrası gözler Temmuz ayında yapılacak olan zamlara çevrildi. Beklenen haber geldi. Kademeli emeklilikle beraber emekli ve memur maaşları artık o şekilde hesaplanacak

ghhggh-72.jpg

Erdoğan en düşük emekli maaşı için düzenleme yapılacağının mesajını "Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içindeyiz" sözleri ile müjdelemişti. Gözler Temmuz ayında memur ve emekliye yapılacak olan zam oranına döndü. Kamu işçilerine yapılan yüzde 45 zam sonrasında zam oranları da netleşmeye başladı.

MEMUR ZAMMI NEYE GÖRE ARTACAK?

Enflasyon farkı + Toplu sözleşme zammı

Refah payı

Seyyanen artış

Memura kira yardımı

ghhgh-14.jpg

EMEKLİ MAAŞLARINA 3'LÜ ARTIŞ GELİYOR!

En düşük emekli maaşı yükselecek

6 aylık enflasyon oranı ile Temmuz zammı

Refah payı

Kademeli emekliliğe göre memur ve emekli maaşları kademeli zamma göre şöyle olabilir;

10 bin-15 bin TL => Yüzde 45

15 bin-20 bin TL => Yüzde 40

20 bin ve üzeri => Yüzde 35

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN